Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pretul produselor de panificatie a crescut, in ciuda reducerii TVA

pretul-produselor-de-panificatie-a-crescut-in-ciuda-reducerii-tva

Totodata, fata de luna decembrie a anului trecut, a crescut usor si pretul fructelor si legumelor.


Un raport recent al Institutului National de Statistica arata ca, desi alimentele s-au ieftinit usor, in luna iulie, atat fata de iunie, cat si comparativ cu decembrie 2013, exista o serie de produse ale caror preturi au crescut.
 
Pe lista alimentelor care s-au scumpit se numara si produsele de morarit si panificatie. Chiar daca reducerea TVA de la 24 la 9 la suta, operata incepand cu luna septembrie a anului trecut ar fi trebuit sa conduca la ieftinirea lor, preturile produselor de morarit si panificatie au crescut cu 0,35 la suta in iulie fata de decembrie 2013, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica.
 
De asemenea, painea era mai scumpa in iulie 2014 comparativ cu decembrie 2013 cu 0,41 la suta, in vreme ce produsele de franzelarie s-au scumpit cu 0,64 la suta. In aceasta grupa de alimente, cea mai mare scumpire s-a inregistrat la specialitatile de panificatie, de aproape 1 la suta.
 
In ceea ce priveste legumele si conservele de legume, pretul acestora a coborat usor in iulie 2014, comparativ cu decembrie 2013, insa fasolea a inregistrat din nou o scumpire de 11,15 la suta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Produsele din grupa fructelor si a conservelor din fructe s-au scumpit cu 6,11 la suta luna trecuta, fata de decembrie 2013. Paradoxal, desi suntem in plin sezon de recoltare, citricele din import s-au ieftinit, in vreme ce pretul fructelor proaspete s-a majorat cu aproape 13 la suta in luna iulie, fata de ultima luna a anului trecut.
 
Pestele si conservele din peste erau mai scumpe la finele lunii trecut cu peste 1 la suta fata de decembrie 2014, iar carnea si conservele din care cu 0,62 la suta. Si laptele si lactatele s-au scumpit cu 0,57 la suta, desi procesatorii renunta la contractele cu producatorii interni, motivand ca acestia au supraproductie si nu le pot prelua intreaga cantitate de lapte colectata.
 
Anul in curs  nu a fost, pana acum, un an bun pentru apicultorii autohtoni, care anunta deja productii mai mici de miere comparativ cu anii precedenti. Primele scumpiri au fost deja operate.
 
Astfel, in iulie, pretul mierii de albine a crescut cu 3,71 la suta fata de decembrie 2013. Fata de iunie, pretul mierii crescuse in iulie cu 1,15 la suta.
In iulie 2014 s-au inregistrat scumpiri, fata de decembrie 2014 si la cafea si cacao, precum si la bauturi alcoolice.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016