Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Protocol de colaborare romano-chinez in domeniul cercetarii agricole

protocol-de-colaborare-romano-chinez-in-domeniul-cercetarii-agricole

La sediul MADR a fost parafat un acord de colaborare intre Academia de Stinte Agricole si Sivice din Romania si institutia similara din China.


Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a primit, in data de 10 mai 2016, vizita unei delegatii din Republica Populara Chineza condusa de Lin Keqing, viceprimarul Beijing-ului. La intalnire a fost prezent şi ambasadorul Chinei la Bucuresti, E.S. Xu Feihong.
 
Cele doua parti au avut un schimb de opinii privind consolidarea cooperarii in domeniul cercetarii stiintifice in domeniul agriculturii si dezvoltarea agriculturii urbane. Dl. Lin Keqing i-a adresat Romaniei invitatia de a participa la Expozitia Internationala de Horticultura din 2019 de la Beijing.
 
Din delegatia chineza a facut parte conducerea Academiei de Stiinte Agricole si Silvice din Beijing, care, la finalul intalnirii, impreuna cu presedintele Academiei de Stiinte Agricole si Silvice Gheorghe Ionescu-Sisesti, Gheorghe Sin, au semnat un document de colaborare intre ASAS si institutia omoloaga din Beijing.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

In interventia sa, ministrul Achim Irimescu a amintit de relatiile indelungate de colaborare intre Romania si Republica Populara Chineza, un accent deosebit fiind pus, pe langa cercetarea in domeniul agricol, pe schimburile agroalimentare – comerţul exterior - intre cele doua parţi.
 
Ministrul a explicat ca in ultimul an pe piata laptelui si a carnii de porc s-au resimtit efectele reducerii ritmului cresterii economice a Chinei si in contextul menţinerii embargoului impus Uniunii Europene de catre Federatia Rusa.
 
 
„Din aceasta perspectiva, ne dorim ca poporul chinez sa importe din Romania cat mai multe produse agroalimentare. De aceea, sper, ca pe langa transferul de cunostinte in cercetarea din sectorul agroalimentar, sa reusim sa intensificam comertul agroalimentar si fac apel la colegii noştri veterinari din Romania şi China sa accelereze procesul, pentru a permite celor doua parti sa colaboreze mai bine si sa inregistram o crestere a fluxului comercial agricol intre parti. Piata chineza este foarte mare si ne dorim sa ajungem cu o gama cat mai larga de produse agroalimentare si, avand in vedere dezvoltarea avansata pe care a cunoscut-o China, ne dorim ca know-how-ul chinezesc sa vina si in Romania”, a subliniat ministrul Achim Irimescu.
 
La randul sau, Lin Keqing, viceprimarul Beijing-ului, a apreciat ca nevoile celor doua tari – Romania si China – sunt complementare, ceea ce constituie o buna baza pentru colaborarea agricola. In cadrul intalnirii, oficialii chinezi au venit cu cateva propuneri – extinderea colaborarii in domeniul agriculturii si promovarea diversificarii comertului agricol, sprijinirea investitorilor chinezi de a veni in Romania inclusiv in sectorul agricol, in special pentru viticultura dar si pentru promovarea comertului cu produsele lactate, al fructelor, legumelor etc.
 
O alta propunere vizeaza stabilirea unor mecanisme regulate de coordonare pentru a valorifica potenţialul cooperarii tehnico stiintifice agricole, apreciind ASAS ca o institutie prestigioasa de cercetare in domeniul agricol.
 
Nu in ultimul rand, delegatia din China si-a manifestat interesul pentru intarirea schimbului de informaţii in vederea cresterii nivelului de dezvoltare a agriculturii urbane – organizarea de expozitii si activitati de promovare pentru dezvoltarea relatiilor comerciale dintre Romania si China.
 
Lin Keqing, viceprimarul Beijing-ului, i-a prezentat ministrului Achim Irimescu cateva elemente privind organizarea Expoziţiei Internaţionale de Horticultura ce se va desfasura la Beijing, in China, in anul 2019. Participarea Romaniei la aceasta manifestare ar oferi oportunitatea de a face cunoscute poporului chinez tehnologiile folosite in Romania in domeniul horticulturii, in special in ceea ce priveste serele si solariile.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.33 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016