Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

SOLUTII: Impactul crizei economice şi financiare în agricultură


Joi, 12 martie 2009, in Aula Magna a Academiei de Ştiinte Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu Siseşti”, din str. Mărăşti, nr.61, Bucuresti s-a desfasurat cea de-a treia ediţie a conferinţei „Soluţii anticriză pentru România în contextul mondial”, cu tema „Impactul crizei economice şi financiare în agricultură”.

Evenimentul a fost organizat de Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei si Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu Siseşti”.

La evenimentul cu tema „Impactul crizei economice si financiare in agricultura“, in incercarea de a gasi solutii reale problematicii lansate spre dezbatere, au fost invitati Petre Daea presedintele Comisiei de Agricultura a Senatului Romaniei, Valeriu Tabara presedintele Comisiei de Agricultura al Camerei Deputatilor, Mihai Nicolescu, consilier în Ministerul Agriculturii,Pădurilor şi Dezvoltării Rurale si Miron Moldovan secretar general al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

Acestora li s-au alaturat reprezentanti din toata tara ai principalelor structuri implicate in problemele cu care se confrunta agricultura printre care: Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica, Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Industrializarea şi Marketingul Produselor Horticole, Compania de Cercetări Aplicative şi Investiţii SA, Federatia Agrostar, Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură si Vinificatie, Valea Călugărească, Federatia Agricultorilor, Confederatia Patronala a Industriilor, Seviciilor si Comertului din Romania, membri ai Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu Siseşti” si ingineri, doctori zootehnisti, agricultori.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Discuţiile au avut ca punct de plecare problematica factorilor care determina actuala stare a agriculturii romanesti, dar si problemele cu care aceasta se confrunta, printre care se afla si nivelul crescut al importurilor si nivelul scazut al exporturilor pe care tara noastra le realizeaza.

Un alt punct pe agenda discutiilor purtate in cadrul dezbaterii a fost Programul National de Dezvoltare Rurala si de posibilele modificari pe care acesta ar putea sa le suporte.

Una dintre concluziile unanim acceptate a vizat absorbtia fondurilor europene, care trebuie sa se realizeze cat mai rapid pe parcursul acestui an.

Multitudinea problemelor, dar si a unor posibile solutii, a determinat largirea cadrului acestei dezbateri si in spatiul virtual. Astfel, a fost initiata o sesiune de dezbatere publica pe site-ul fundatiei cu privire la problematica ridicata de participanti. Asadar, toate propunerile venite vor fi postate pe site-ul fundatiei, www.fudv.ro, pentru ca cei interesati sa le poata consulta.

De asemenea, contributia fundatiei se va putea materializa si sub forma asistentei gratuite, pentru cei care doresc sa obtina finantare din fondurile europene. Astfel, pentru proiectele dezvoltate in parteneriat cu autoritatile publice locale, Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei va intreprinde o campanie gratuita de informare si suport pentru scrierea proiectelor.

La initiaţiva Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, s-au desfăşurat anterior alte două ediţii ale Conferinţei “Soluţii anticriză pentru România în context mondial“, organizate în parteneriat cu Rectoratul Academiei de Ştiinţe Economice din Bucureşti şi Academia Română.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016