Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Stimulente financiare pentru atragerea tinerilor catre sectorul agricol

stimulente-financiare-pentru-atragerea-tinerilor-catre-sectorul-agricol

Ministrul agriculturii considera ca trebuie actionat rapid in acest sens, in conditiile in care cei mai multi dintre fermierii care au solicitat subventii pentru campania din acest an sunt trecuti de 60 de ani.


Ministerul Agriculturii, Petre Daea, susţine ca trebuie acţionat cat mai rapid pentru stimularea atragerii tinerilor in agricultura, in condiţiile in care ultimele date arata ca mai mult de jumatate dintre cei inregistraţi la Agenţia de Plaţi şi Intervenţie pentru Agricultura depaşesc varsta de 60 de ani.
 
„Trebuie sa reflectam mult, dar sa acţionam repede pentru ca fermierii nu-i faci la strung, pentru ca daca i-am face pe un tipar anume, le-am da drumul, dar iata ca nu se fac. Eu ştiu ca nu oricine se angajeaza sa lucreze in agricultura, nu se indreapta mulţi, pentru ca nu este uşor sa o faci. Trebuie sa gasim soluţii de a stimula, pentru a ajunge tinerii in domeniul agriculturii. Ca sa intri in agricultura şi sa devii fermier trebui sa ai teren, altminteri un fermier fara teren nu exista nicaieri şi nici nu va fi”, a declarat Petre Daea.
 
Acesta a precizat ca MADR a lansat anul trecut un instrument financiar bun, dar care nu a fost promovat mai mult, ce ofera tinerilor posibilitatea sa cumpere teren cu credit bancar, dar cu garanţii de la stat.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Noi, anul trecut, am dat drumul la un instrument financiar bun si din nefericire suntem vinovaţi ca nu l-am promovat mai mult, dar care iti da posibilitatea sa cumperi teren prin credit de la banca cu sustinere din partea statului. Stiti foarte bine ca banca iti cere garantii si de unde garantii pentru un tanar? Actul normativ stabileste foarte clar si este operational de anul trecut ca aceste garantii in procent de pana la 80% sunt asigurate de stat, iar diferenta de 20% sa fie valoarea pamantului. S-au facut cateva solicitari, dar putine. Apoi exista in Parlament modificarea Legii terenurilor agricole. E o iniţiativa care modifica prevederile actuale in sensul imbunatatirii lor, in asa fel incat tinerii sa aiba un acces mai facil si dublat de acest lucru. Mai mult, se are in vedere schimbarea abordarii la UE, unde aceasta baza de date pe care o are Romania va fi tema de discutii pentru mine si pentru decidentii europeni, in asa fel incat prin mecanismele pe care le proiectam sa avem solutii la aceasta situatie a tinerilor fermieri”, amai precizat Daea.
 
Nu in ultimul rand, ministrul Agriculturii a subliniat ca vor fi acordate şi stimulente atat pentru tineri cat si pentru cei care angajeaza tineri in acest sector.
 
„In Parlamentul Romaniei mai este o lege: daca angajezi trei tineri si stau cel puţin un an in agricultura in productia vegetala zootehnie sau in alimentara, angajatorul este scutit de obligatii fata de acel tanar cum si tanarul este scutit de obligaţiile fata de stat. Iata ca avem primele instrumente legale”, a mai spus Daea.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016