Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Venim cu noi informatii privind banii pentru infiintarea perdelelor forestiere

venim-cu-noi-informatii-privind-banii-pentru-infiintarea-perdelelor-forestiere

Beneficiarii Masurii 221 - "Prima impadurire a terenurilor agricole", din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), pot primi finantare nerambursabila pentru infiintarea de perdele forestiere cu rol de protectie. Iti explicam, concret, pas cu pas, toate informatiile privind subventia pe care o poti castiga prin aceasta masura.


Investitiile de acest tip se aplica pe suprafetele de teren agricol, de cel putin 0,5 hectare, pe care se infiinteaza plantatia forestiera. Important de retinut este faptul ca padurea trebuie pastrata pana la atingerea varstei exploatabilitatii, aceasta putand ajunge si la 40 de ani.

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) acorda in primul an sprijinul financiar pentru infiintarea plantatiei, pentru lucrari de intretinere, dar si compensatii pentru pierderea de venit. in anii doi, trei, patru si cinci, beneficiarul va primi fonduri nerambursabile numai pentru lucrarile de intretinere si pentru compensatiile de pierdere a venitului. Dupa trecerea celui de-al cincilea an de la infiintarea padurii, beneficiarul va continua sa primeasca numai compensatiile de pierdere a venitului pentru inca zece ani.

"in urma realizarii acestor perdele forestiere vom avea pe viitor mai multe zone protejate de zapada viscolita, evitand in mare parte evenimentele dramatice produse in acest an. Totodata, perdelele forestiere sunt utile atat in iernile cu viscole puternice, cat si in timpul verilor, culturile fiind astfel aparate de vanturile uscate." a declarat Directorul General al APDRP, Mihai Gavril Vadan.

Pentru pierderea de venit agricol sunt oferite prime compensatorii, diferentiate in functie de tipul beneficiarilor. Acestia se impart in "fermieri" si "alti detinatori de terenuri agricole" (non - fermieri). Compensatiile se acorda pe o perioada de 15 ani incepand cu anul infiintarii plantatiei forestiere, fiind reprezentate de sume standard, exprimate in euro pe an si pe hectar. Astfel, se acorda 80% pe an si pe hectar pentru fermieri si 50% din nivelul primei compensatorii pentru pierderea de venit agricol acordata fermierilor, pe an si pe hectar, pentru non-fermieri.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Cei 80% inseamna 209,5 euro + PD, unde PD reprezinta plata directa pe suprafata acordata in cadrul schemei de plata implementata in anul de campanie.
De exemplu, pe o perioada de 5 ani, pentru un hectar de teren agricol la campie, un fermier poate sa primeasca 6.140 euro, fonduri nerambursabile. Aceasta suma este compusa din 1.330 euro prima de infiintare a plantatiei, plus 1.336 euro pentru lucrarile de intretinere, la care se vor adauga 3.474 euro compensatiile de pierdere a venitului.

Aceste compensatii pentru pierderea de venit sunt actualizate pe perioada de implementare a proiectului, in conformitate cu modificarile Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

Sumele pentru intretinerea plantatiilor pe o perioada de pana la 5 ani si cele pentru compensarea pierderilor de venit agricol, vor fi acoperite in proportie de 100% din fonduri publice.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016