Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Victor Surdu: Dacă România ajunge să parcurgă o criză alimentară ar fi culmea nenorocirii


Deputatul social-democrat Victor Surdu, şeful Departamentului de agricultură al PSD, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în situaţia în care România va ajunge să treacă printr-o criză alimentară, acest lucru ar însemna "culmea imbecilităţii, culmea nenorocirii".
El susţine că reducerea TVA reprezintă o problemă "falsă economic, financiar şi psihologic", apreciind că această reducere ar trebui aplicată la pâine şi lapte, la alimentele care pot rezolva o problemă socială.

Potrivit deputatului PSD, un al treilea val de scumpiri pentru alimente, după majorarea TVA şi creşterea preţurilor materiilor prime care stau la baza hranei animalelor, s-ar putea înregistra în cea de-a doua parte a anului, fiind vorba despre "un fel de protecţie pe care o vor face producătorii şi toţi crescătorii, dar mai ales comercianţii".

Fost ministru al Agriculturii, Surdu a adăugat că România, în ultimii cinci ani, a produs aproximativ 8 - 9 miliarde de euro din agricultură pe an, jumătate faţă de 1990, şi o treime faţă de potenţialul ţării.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Victor Surdu menţionează că social-democraţii, prin măsuri care se regăsesc în programul de guvernare al formaţiunii, îşi propun ca, în 10 ani, fără să ia bani de la buget mai mult decât TVA-ul pe care îl produce, să poată dezvolta această contribuţie a agriculturii la Produsul Intern Brut cu 18 - 19 miliarde de euro pe an.

În ceea ce priveşte actuala guvernare, Victor Surdu califică situaţia din ţară drept "o tragedie înălţătoare - când biruind oltenii mor".

Deputatul spune că are un mare regret în ceea ce priveşte activitatea sa politică şi anume că nu a ştiut să se menţină mai mult timp la conducerea Ministerului Agriculturii pentru a-i ajuta pe ţăranii săi.

"Eu am avut o misiune în anul 1990 şi nu am reuşit să mi-o duc la capăt, că n-am ştiut cum să fac să mă menţin acolo ca să fac ceva cu agricultura şi cu ţăranii mei. Aşa de rău îmi pare de ei că au ajuns cârpiţi şi se rup hainele de pe ei când vine un tir cu mălai de la UE ca ajutor social. Răzeşii ăia, brazii ăia de răzeşi au ajuns mai rău decât înainte de Cuza", a spus Victor Surdu.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016