Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANIF poate asigura irigatii pentru 1,4 milioane de hectare

anif-poate-asigura-irigatii-pentru-14-milioane-de-hectare

In prezent au fost puse in functiune, la cerere, statiile de pompare din judetele Tulcea - Amenjarea Isaccea, Galati - Amenajarea Campia Covurlui, Vaslui - Amenajarea Albita Falciu, Botosani-Amenajarea Curtesti, totalizand aproximativ 700 de hectare.


Suprafata contractata pentru irigatii depaseste la ora actuala 762.223 hectare, in 22 de judete, dar Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare (ANIF) este pregatita sa irige in acest an peste 1,4 milioane hectare, a declarat, pentru AGERPRES, directorul general al agentiei, Florin Barbu.
 
„Actiunea de contractare se afla in plina desfasurare. Pana la aceasta data avem 641 de contracte incheiate, insumand o suprafata de 762.223,4 hectare, in 22 de judete, dar suntem pregatiti pentru 1,4 milioane hectare. Cele mai importante sunt Ialomita, Calarasi, Braila, Giurgiu, Olt si Dolj, practic toata zona de Dunare. Celelalte mai mici sunt in Vaslui, Botosani, Covasna si Tulcea. De regula, contractele sunt pe culturi mari, grau, porumb, floarea soarelui, dar si la rapita. Avem, de asemenea, 100.000 de hectare contractate pe legumicultura”, a precizat Barbu.
 
Anul acesta, campania de irigatii a inceput la 14 martie, odata cu punerea in functiune a SPA Isaccea, din cadrul Amenajarii Isaccea din judetul Tulcea.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

„In anii precedenti incepeam campania in 15 aprilie - 15 mai, in functie de cum ploua in primavara, dar anul acesta fiind mai secetoasa am bagat apa pe canale din 14 martie. Si in acest an apa este gratuita pe canale, este al treilea an, iar fermierii o iau si o duc la cultura”, a subliniat directorul general al ANIF.
 
Acesta a precizat ca in prezent au fost puse in functiune, la cerere, statiile de pompare din judetele: Tulcea - Amenjarea Isaccea, Galati - Amenajarea Campia Covurlui, Vaslui - Amenajarea Albita Falciu, Botosani-Amenajarea Curtesti, totalizand aproximativ 700 de hectare.
 
„In plus, in judetul Dolj, au fost umpluti, la cerere, 52 de kilometri de canal din cadrul Amenajarii Nedeia, insa ulterior umplerii fermierii din zona au decis ca irigatiile sa inceapa de la 1 mai”, a adaugat seful ANIF.
 
In ceea ce priveste Programul National de Irigatii, din cele 98 amenajari de irigatii cuprinse in PNI, 47 amenajari se afla deja in procesul de reabilitare, restul amenajarilor - de dimensiuni mai mici sunt in faza de proiectare si vor intra in executie in perioada octombrie-noiembrie 2019.
 
Pana in prezent au fost finalizate patru obiective de investitii, respectiv modernizarea statiei de pompare de irigatii SPA km 388 - Navele 2,3 din amenajarea Galatui Calarasi si Boianu Sticleanu (judetul Calarasi); reabilitarea statiei de repompare SRPA I+IQ - Spiru Haret din amenajarea Ialomita Calmatui (judetul Braila); reabilitarea amenajarii Terasa Caracal si amenajarii Bucsani Cioroiu (judetul Olt).

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016