Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 19-24 noiembrie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-19-24-noiembrie

Vremea calda de la inceputul intervalului 18-24 noiembrie va intra intr-un proces treptat de racire, devenind normala sub aspect termic, in aproape toata tara.


Se prognozeaza precipitatii sub forma de ploi locale, in majoritatea regiunilor agricole, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), acestea fiind insotite de intensificari temporare ale vantului. Local, in primele zile, cantitatile de apa pot depasi 20 … 25 l/mp, si izolat 35 … 40 l/mp, indeosebi in sudul si estul tarii.
 
Rezerva de umiditate in stratul de sol 0-50 cm, in cultura graului de toamna, se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si izolat optime, in Oltenia, Banat, Crisana, Maramures, nordul si vestul Transilvaniei, nordul Moldovei, vestul si nord-vestul Munteniei, izolat in sud-estul Dobrogei.
 Deficite de apa in sol (seceta pedologica moderata, puternica) se vor inregistra in cea mai mare parte a Dobrogei, Moldovei, Transilvaniei, estul si local in sudul Munteniei.
 
Temperatura medie diurna a aerului va fi cuprinsa intre 1…14°C, in prima parte a perioadei, abaterile termice pozitive fiind de 1…6°C şi -1…7°C, spre sfarsitul intervalului, limite apropiate de mediile multianuale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Temperatura maxima a aerului se va situa intre 2…16°C, la nivelul intregii tari.

Temperatura minima a aerului va oscila intre -4…12°C in cea mai mare parte a zonelor de cultura, valorile cele mai scazute fiind posibile in depresiuni.Temperatura medie diurna a solului la adancimea de 10 cm se va incadra intre 3…16°C, limite favorabile desfasurarii fazelor de vegetatie la culturile de toamna semanate in epoca optima.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Ȋn aceste conditii, procesele fiziologice ale culturilor de toamna vor evolua pe ansamblu normal, in cea mai mare parte a tarii.
 
Totodata, starea de vegetatie se va mentine buna si medie in semanaturile efectuate in epoca optima, iar in culturile infiintate tardiv, precum si pe arealele agricole cu deficite de umiditate in sol, uniformitatea si vigurozitatea plantelor va fi medie si slaba.

La cerealierele de toamna (orz si grau) va fi posibila definitivarea fazei de germinare (90-100%), continuandu-se totodata rasarirea si aparitia frunzei a treia (10-100%), mai avansate fenologic fiind culturile din sudul, estul si vestul tarii aflate la infratire (10-30%).
 
Sub aspect fenologic, rapita isi va continua in bune conditii rasarirea (50-100%) si dezvoltarea aparatului foliar (6-14 frunze), la nivelul intregului teritoriu agricol.
 
Pomii fructiferi si vita de vie vor parcurge fazele de maturare a lemnului, ingalbenirea si caderea fiziologica a frunzelor, in toate plantatiile.
 
Ca urmare, lucrarile agricole specifice campaniei de toamna (recoltare, transport, depozitare, araturi, fertilizari, etc.) vor fi intrerupte temporar, doar in zilele cu precipitatii.
 
Recomandari de specialitate
-Finalizarea lucrarilor de eliberare a terenurilor de resturile vegetale si continuarea efectuarii araturilor adanci de toamna;
-Aplicarea ingrasamintelor minerale complexe la culturile infiintate in epoca optima;
-Lucrari de intretinere in vii si livezi (araturi, tratamente fito-sanitare, incorporarea gunoiului de grajd, etc.).

Sursa : ANM

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016