Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Buletin agrometeorologic pentru perioada 4-10 ianuarie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-4-10-ianuarie

Sub aspect termic, perioada se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai scazut decat in mod normal in cea mai mare parte a tarii, chiar deosebit de scazut in nordul si centrul teritoriului.


Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre -12...1°C, abaterile termice negative fiind de 1...6°C, in toate zonele de cultura. Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre -8...3°C, pe aproape intreg teritoriul agricol.
 
Temperatura minima a aerului se va situa intre -16...-1°C la nivelul intregii tari, cele mai scazute valori inregistrandu-se in depresiunile din estul Transilvaniei, producandu-se inghet la sol.
 
Se prognozeaza precipitatii sub forma de ninsoare, acestea fiind insotite de intensificari temporare ale vantului, in majoritatea regiunilor. De asemenea, izolat vor fi conditii de producere a cetii asociata cu depunere de chiciura.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon


Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...

Oferta Speciala
valabila 48h

Caracteristici agrometeorologice
Gradul de aprovizionare cu apa al solului pe adancimea 0-100 cm, in cultura graului de toamna, se va incadra in limite satisfacatoare pana la apropiate de optim si optime, pe aproape intreg teritoriul agricol. Deficite de umiditate in sol (seceta pedologica moderata si puternica), se vor inregistra local in sud-estul, estul si sudul tarii.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Pe fondul regimului termic din aer si sol mai scazut decat in mod obisnuit, la speciile de rapita, grau si orz de toamna, precum si la cele pomi-viticole se va inregistra in continuare starea de repaus vegetativ, la nivelul intregii tari.
 
Totodata, in zilele cele mai reci, temperaturile minime din aer situate sub pragurile biologice critice de rezistenta (-10...-15°C) ale culturilor de toamna vor determina deprecierea aparatului foliar prin brunificari si degeraturi ale varfului frunzelor, indeosebi pe terenurile agricole fara strat protector sau cu strat superficial de zapada.
 
In functie de data semanatului, orzul si graul de toamna se vor afla la rasarire (65-100%), aparitia frunzei a treia (30-100%), precum si infratire (10-100%) indeosebi la speciile avansate fenologic.
 
Rapita infiintata in epoca optima va inregistra faza de infrunzire (5-9 frunze), in toate zonele de cultura. La pomii fructiferi si vita de vie se va semnala starea de repaus biologic, la nivelul intregii tari. In conditiile agrometeorologice mentionate, lucrarile agricole in camp se vor desfasura cu dificultate.
 
Recomandari de specialitate
-Administrarea ingrasamintelor cu azot la culturile cerealiere de toamna si organice in plantatiile pomi-viticole;
-Lucrari de intretinere (incorporarea gunoiului de grajd, araturi, taieri, etc.) in vii si livezi;
-Verificarea sistematica a viabilitatii plantelor la culturile de toamna si a mugurilor de rod la speciile pomi-viticole.

Sursa: INMH

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Buletin agrometeorologic pentru perioada 4-10 ianuarie
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Newsletter gratuit
Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri".



Forum
Molly spune: Vreau să-i mulțumesc lui DR ZAMA pentru că m-a ajutat să-mi recuperez fosta după despărțire. Marele DR ZAMA poate rezolva, de asemenea, o mulțime de probleme maritale și multe altele....
22 Mar. 2019 15:02:36
Raspunde la intrebare
Fredmore spune: Ia-ți împrumutul acum în 48 de ore O zi buna Vrei să fii antreprenor, să începi un proiect sau să cumperi un apartament sau ești într-o soluție financiară, ajutorul tău vine acum,...
21 Mar. 2019 02:56:10
Raspunde la intrebare
Alida Ditmer spune: Eu sunt dna Alida Ditmer, vreau să împărtășesc o mărturie a vieții mele fiecăruia. am fost căsătorit cu sotul meu Andro, îl iubesc atât de mult încât am fost căsătoriți în ultimii 8...
18 Mar. 2019 12:56:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo
clubagricultura.ro

Plante iubitoare de caldura ...

Substan?? vegetal? cu ac?iune stimulatoare asupra cre?terii plantelor folosit? pentru a facilita acl ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016