Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 7-13 februarie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-7-13-februarie

In perioada 7-13 februarie 2018 va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decat in mod normal, in aproape toate regiunile agricole.


Temperatura medie diurna a aerului va fi cuprinsa intre -2...9°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...7°C, in majoritatea zonelor de cultura. Temperatura maxima a aerului va oscila intre 2…12°C, pe aproape intreg teritoriul.
 
Temperatura minima a aerului se va incadra intre -6...6°C in cea mai mare parte a tarii, cele mai scazute valori fiind posibile in zonele depresionare, producandu-se inghet la sol. Se prognozeaza precipitatii sub forma de ploi locale, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), insotite de intensificari temporare ale vantului, in majoritatea regiunilor. Izolat, cantitatile de apa pot fi mai insemnate din punct de vedere agricol.
 
Caracteristici agrometeorologice
Aprovizionarea cu apa a solului pe profilul 0-100 cm, in cultura graului de toamna, va prezenta valori satisfacatoare, apropiate de optim si optime, pe aproape intreg teritoriul agricol. Deficite moderate de umiditate in sol se vor inregistra izolat in nordul, nord-estul Moldovei si centrul Dobrogei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Regimul termic favorabil din aer va determina o evolutie lenta a proceselor de crestere si dezvoltare la speciile de toamna, indeosebi in jumatatea de sud a tarii. De asemenea, in restul zonelor agricole se va semnala in continuare starea de repaus vegetativ.
 
Orzul si graul de toamna vor parcurge rasarirea, aparitia frunzei a treia si infratirea (25-100%), in cea mai mare parte a tarii. Sub aspect fenologic, rapi?a aflata la infrunzire (6-11 frunze) va prezenta o stare de vegetatie in general buna si medie, respectiv medie si slaba in culturile infiintate in afara epocii optime.
 
Speciile pomicole ?i viticole vor inregistra in continuare starea de repaus biologic, la nivelul intregii tari. Lucrarile agricole specifice se vor efectua in general normal, in aproape toate regiunile agricole ale tarii, exceptand zilele cu precipitatii.

Recomandari de specialitate
- Continuarea efectuarii controlului biologic sistematic pentru determinarea viabilitatii plantelor la culturile de toamna si a elementelor de rod la speciile pomi-viticole;
- Aplicarea ingrasamintelor pe baza de azot la culturile de toamna, precum si a celor organice in vii si livezi.

Surda: INMH

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.25 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016