Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

INFOGRAFIC: Plati directe in agricultura pentru perioada 2015-2020

infografic-plati-directe-in-agricultura-pentru-perioada-2015-2020

Beneficiarii platilor directe sunt fermierii activi persoane fizice si/sau persoane juridice care desfasoara o activitate agricola in calitate de proprietari, arendasi, concesionari, asociati administratori in cadrul asociatiilor in participatiune sau locatari.


Fermierii care, in anul anterior de plata, au primit plati directe care nu depasesc cuantumul de 5.000 euro sunt considerati fermieri activi.

Daca in anul anterior de plata a beneficiat de plati directe care depasesc cuantumul de 5000 euro trebuie sa fie inregistrat la Oficiul National al Registrului Comertului sau sa detina actul normativ de infiintare, din care sa reiasa activitatea agricola.

Atentie: Platile directe se acorda cu respectarea uneia dintre urmatoarele cerinte minime:

a) cuantumul total al platilor directe solicitate de un fermier sau care trebuie acordate unui fermier inaintea aplicarii art. 63 din Regulamentul 1306/2013 intr-un anumit an calendaristic, este de minimum 200 euro, sau,

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


b) suprafata eligibila a exploatatiei pentru care sunt solicitate sau trebuie acordate plati directe unui fermier inaintea aplicarii art. 63 din Regulamentul 1306/2013 este de minim un hectar.


 

Ordonanta pentru aprobarea schemelor de plati directe care se acorda in agricultura in perioada 2015-2020 si pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societatile agricole si alte forme de asociere in agricultura cuprinde 7 categorii:

1. Schema de plata unica pe suprafata (SAPS)

- acordarea unei plati unice pe hectarul eligibil declarat de fermier, decuplata total de productie.

2. Ajutor national tranzitoriu (ANT)

-  plata suplimentara pentru fermierii din sectoarele cu plati nationale directe complementare in anul 2013.

3. Plata redistributiva

-  plata anuala destinata fermierilor care au dreptul la plata unica pe suprafata. Se acorda gradual pentru primele 30 de ha, indiferent de suprafata.

4. Plata pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu (plata pentru inverzire)

Fermierii care au dreptul la plata unica pe suprafata aplica in mod obligatoriu pe toate hectarele lor eligibile urmatoarele practici agricole benefice pentru clima si mediu:

a) diversificarea culturilor;

b) mentinerea pasunilor permanente existente;

c) prezenta unei zone de interes ecologic pe suprafata agricola.

5. Plata pentru tinerii fermieri

- acordarea unei plati anuale tinerilor fermieri care au dreptul la plata unica pe suprafata.

6. Schema de sprijin cuplat

-  se acorda sectoarelor si productiilor considerate importante din motive economice, sociale si de mediu si care sunt afectate de anumite dificultati.

- sectoare si productii vizate: culturi proteice, leguminoase pentru boabe, canepa, orez, seminte, hamei, sfecla de zahar, fructe si legume, lapte, carne de oaie si capra, carne de vita si manzat, viermi de matase.

7. Schema simplificata pentru micii fermieri

Fermierul care a depus o cerere unica de plata in anul 2015, este eligibil pentru schema de plata unica pe suprafata si are dreptul la o plata anuala de maxim 1250 euro, in functie de suprafata si/sau numarul de animale.

Adauga acest infografic in site-ul tau


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016