Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Termenul pentru depunerea cererilor unice de plata pentru 2016 se va prelungi cu cel putin 10 zile

termenul-pentru-depunerea-cererilor-unice-de-plata-pentru-2016-se-va-prelungi-cu-cel-putin-10-zile

Noul sef al APIA, Florin Marius Faur, a anuntat ca termenul agreat cu Ministerul Agriculturii si cu fermierii va fi unul intermediar fata de cel stabilit la nivel european, dar nu mai tarziu de 31 mai.


Termenul de depunere a cererilor unice de plata pentru anul 2016 va fi prelungit cu cel putin 10 zile pentru fermierii romani, fara aplicarea penalitatilor, este anuntul facut zilele acestea de noul director general al APIA, in contextul in care decizia de prelungire a acestui termen a fost luata la nivel european, urmand a fi aplicata si in alte tari din UE.
 
„La momentul actual, exista un proiect de Ordonanta de Urgenta inaintat catre structurile abilitate pentru a se preciza ca in conformitate cu modificarile regulamentului european, care urmeaza sa apara in aceste zile, se va putea proceda la prelungirea termenului de depunere a cererilor de plata unica pe 2016 fara penalitati. La momentul actual se constituie cadrul legal la nivel national. In jurul datei de 13 mai este prevazut sa apara regulamentul european prin care, la nivelul UE, se va putea prelungi legal termenul de depunere fara penalitati, pana la data de 15 iunie. Din punct de vedere al termenului pe care Romania e in discutii sa il asume, nu va fi cel maximal de 15 iunie, pentru ca ne-am prelungi prea mult celelalte etape pe care le mai avem de parcurs”, a precizat noul sef al APIA, Florin Marius Faur.
 
Acesta mai spune ca termenul agreat cu Ministerul Agriculturii si cu fermierii va fi unul intermediar fata de cel stabilit la nivel european, dar nu mai tarziu de 31 mai.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Cel putin la momentul actual, din discutiile avute cu directorii de judete, plus unele discutii pe care si domnul ministru al Agriculturii le-a avut cu reprezentantii legali ai fermierilor, in principiu va fi un termen intermediar, undeva 10 zile in plus fata de 15 mai, respectiv 25 mai, cel mult 31 mai. Oricum, ritmul este destul de accelerat pe preluarea cererilor, pentru ca toti fermierii au avut in calcul faptul ca 16 mai este data limita si sunt programati de APIA peste tot la nivel national. In mod sigur, in urmatoarele zile, vor mai fi discutii cu reprezentatii fermierilor pentru ca doleanta noastra si a domnului ministru este de avea un termen stabilit de comun acord atat cu administratia, cat si cu fermierii. Ordonanta de Urgenta este plecata pe circuit, asteptam regulamentul european si, imediat dupa data 13 mai, cand am inteles ca se va publica regulamentul european, o sa vina si ordinul de ministru care va puncta foarte clar noua data”, a mai declarat seful APIA.
 
De la 1 martie si pana la finele lunii aprilie, au fost depuse 550.523 cereri de plata, pentru o suprafata eligibila de 2.792.439 hectare in campania de primire a cererilor unice de plata pentru anul 2016.
 
In ceea ce priveste procesul de depunere a cererilor din sectorul zootehnic, care a inceput de luni, 25 aprilie 2016, pana la 28 aprilie au fost deja inregistrate 15.831 cereri la nivelul centrelor judetene.
 
Conform regulamentelor europene, cererile se depun pana la data de 16 mai, fara penalizare, iar dupa aceasta data depunerea se mai poate face in termen de 25 de zile calendaristice (pana la 10 iunie 2016), dar cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucratoare. Dupa aceasta data, cererile nu mai sunt admise la calcul, iar beneficiarului nu i se acorda niciun fel de plata sau de sprijin. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.84 din 57 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016