Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cinci motive pentru care cultura de catina e o afacere profitabila

cinci-motive-pentru-care-cultura-de-catina-e-o-afacere-profitabila

Specialistii spun ca Romania este tara cu cele mai bune conditii pentru infiintarea unei astfel de culturi, iar beneficiile sunt multiple.


Catina este un arbust spinos care rodeste fructe mici albe sau rosii, o planta cu extraordinare proprietati antioxidante benefice pentru sanatate.
 
Poate fi valorificata sub diverse forme, proaspata, ulei de catina, ceai din fructe de catina, muguri, frunze si chiar scoarta si siropuri. Uleiul de catina se foloseste, ca materie prima, in industria farmaceutica dar si in cea in cea alimentara sau in  cosmetica.
 
Potentialul productiv este de aproximativ 20 de tone la hectar, iar pretul de vanzare al catinei se situeaza intre 1,7- 2 euro la kilogram, cultura de catina devenind foarte profitabila incepand cu anul trei de la plantare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Specialistii sustin ca Romania este una dintre cele mai propice zone pentru cultivarea catinei, intrucat fructele de catina cultivate aici au un continut fizico-chimic mai valoros decat oriunde precum si calitati energetice si terapeutice deosebite. In aceste conditii, pe piata europeana exista de la an la an o cerere tot mai mare de catina romaneasca.
 
Catina este rezistenta la frig, putand trece cu bine atat peste temperaturi scazute de -40 de grade Celsius cat si peste cele ridicate, iar conditiile eco-pedo-climatice si relieful adecvat, fac din Romania tara perfecta pentru cultivarea catinei.
 
Toleranta ridicata a speciei, impreuna cu capacitatea plantei de a fixa azotul atmosferic, fac posibila o cultura fara fertilizatori si mai ales fara pesticide de sinteza, ceea ce cu greu se poate realiza la alte specii de pomi sau arbusti, catina avand foarte putine boli sau daunatori.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016