Vegetal - 396 de articole in Agroromania.ro
Productia nationala de cartofi, mai mica in 2020
Randamentul la hectar a inregistrat un recul cu aproape trei tone, de la 15,44 tone in 2019, la 12,56 tone in 2020, iar suprafata cultivata a scazut cu 4.394 hectare.
Potrivit datelor MADR, suprafata cultivata cu cartofi a fost de 165.669 hectare anul trecut, in timp ce in 2019 a depasit 170.063 hectare.
Romania consemna in urma cu 10 ani productii de cartofi de 3,5 - 4 ...
Sfecla de zahar, amenintata de un nou virus
Dupa ce s-au luptat cu preturile extrem de scazute si cu o primavara secetoasa care a afectat plantele, cultivatorii de sfecla de zahar trebuie sa faca fata acum unui virus care ar putea reduce productia cu pana la 25% in Franta si chiar mai mult in Germania.
Lupta impotriva acestui virus a devenit mai dificila dupa ce in 2018 Uniunea Europeana a interzis utilizarea neonicotinoidelor, un ...
Cartofi mov: cultura, cand se planteaza si unde gasim samanta de cartofi mov
Cartoful este o planta erbacee din familia solanaceelor, originara din America de Sud, din regiunea Muntilor Anzi, imprejurul lacului Titicaca, unde primii locuitori ai acestor regiuni au inceput sa selecteze formele comestibile din soiurile de cartofi salbatici.
Cultivarea cartofului se crede ca dateaza de mai bine de 13.000 de ani. Cu toate acestea, cea mai veche plantatie de cartofi moderni, ...
Probleme pentru agricultura din Oltenia. Rezerva de apa din sol, insuficienta
Potrivit reprezentantilor Centrului Meteorologic Regional Craiova, in Oltenia nu a mai plouat din luna noiembrie, astfel ca deficitul de apa din sol este de aproximativ 50 la suta.
O astfel de situatie nu s-a mai inregistrat de mai bine de un deceniu, iar plantele sunt in pericol, avertizeaza specialistii.
"Din noiembrie nu mai avem strop de apa, este o seceta ...
Plantatii de kiwi si banane in Romania
Zona cunoscuta drept "Sahara Olteniei" are o suprafata de peste 100 de ha. Este o zona de aproximativ 800 km patrati (sau 6% din Judetul Dolj), ce se intinde de la orasul Calafat pana la Dabuleni, afectata foarte puternic de desertificare, fiind aproape un desert. Cauza principala a desertificarii este defrisarea perdelelor de paduri, ce opreau intinderea desertului. Daca in 1970 padurile ...
Biocrop - compania care pune accent pe perfomanta
Anul acesta, in oferta de primavara a companiei Biocrop, alaturi de hibrizii deja consacrati: porumb - SY Vestas, Thriller, Roberto; floarea soarelui: Meteor CL, Armada CL, Duet HO, au fost adaugati alti noi hibrizi: doi dentati de porumb – Zea Karuzel/FAO 420 si Peracino/FAO 350 si unul de floarea-soarelui – Fausto, un hibrid semi-timpuriu dezvoltat pentru tehnologia Express.
Porumbul Zea ...
Ca inseamna conceptul de „agricultura ecologica”
Unul dintre principalele scopuri ale agriculturii ecologice este producerea de produse agroalimentare proaspete si autentice, care sa respecte factorii naturali si de mediu.
In perioda de productie la ferma se interzice utilizarea organismelor modificate genetic (OMG-uri si derivatele acestora) a fertilizantilor si pesticidelor de sinteza, a stimulatorilor si regulatorilor de crestere, ...
Crestere a exporturilor de cereale in primele luni din an
Romania a exportat in primele doua luni ale acestui an cereale in suma de 373,4 milioane euro, cu 33,3% mai mult comparativ cu perioada similara din 2018.
Exporturile de porumb au totalizat 190,863 milioane de euro, reprezentand 1,7% din total exporturi, iar cele de cereale 175,185 milioane euro, adica 1,5% din total exporturi.
In perioada mentionata, importurile s-au cifrat la ...
Specialistii MADR fac recomandari tehnologice pentru culturile infiintate in toamna
Acumulările termice şi amplitudinea variațiilor de temperatură între zi şi noapte au permis un start mai accelerat al vegetației, cu dezvoltarea vertiginoasă a sistemului radicular al plantelor, în condițiile unor precipitații mai reduse.
Specialistii spun ca se impune cu necesitate şi cu maximă atenție efectuarea de tratamente fitosanitare complexe, cu respectarea ...
Romania are sansa de a-si pastra pozitia de lider la productia de porumb
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat ca se asteapta ca Romania sa isi pastreze pozitia de lider in Uniunea Europeana in ceea ce priveste productia de porumb, lucru care ar putea fi posibil prin refacerea sistemului de irigatii.
„Ma astept ca Romania sa isi pastreze pozitia de lider in Uniunea Europeana in ceea ce priveste productia de porumb. Merita asta. Romania nu trebuie sa ...
Suprafetele cultivate ecologic ar putea ajunge la 500.000 de hectare, anul viitor
Conform declaratiilor facute de secretarul de stat in MADR, Daniel Botanoiu, Romania si-a propus ca in anul 2021, sa aiba 500.000 de hectare cultivate ecologic.
„Romania a decis sa nu sustina plafonarea, ci partea de reasezare a platilor directe la nivel european, masurile de cercetare, instalarea tinerilor in mediul rural si obiectivul ambitios ca, in anul 2021, sa ajungem la 500.000 ...
Cititorii site-ului au evaluat articolele din sectiunea "Vegetal" cu
3.93 / 5
din 39456 evaluari
Pagina: 123456789»
Diverse
Institutia atentioneaza ca au fost publicate o serie de acte importante de care fermierii ...
Asociatia Forta Fermierilor, in numele agricultorilor din Romania, face un apel public, prin ...
Desi impactul gerului nu va putea fi stabilit in totalitate pana cand culturile vor iesi din ...
"In contextul programelor de sustinere a vacii de carne si a vacii de lapte, schemele de ...
Povestea fermei de vaci de lapte a domnului Peica din comuna Cetate, judetul Bistrita-Nasaud ...
Raizen va plati 3,6 miliarde de reali (670,3 milioane de dolari) actionarilor Biosev, care vor ...
"Este vorba despre un proiect POCA (Programului Operational Capacitate Administrativa) pe ...
Indicele FAO al pretului produselor alimentare, care urmeaza variatialiile lunare ale preturilor ...
Argentina a aprobat soiul de grau modificat genetic HB4, rezistent la seceta, dezvoltat de firma ...
Exporturile de porumb ale Uniunii Europene in sezonul 2020/2021, care a inceput la 1 iulie 2020, ...