Agricultura ecologica a Romaniei in 2023
Ingrijirea culturii de lavanda: regenerare, erbicidare si irigare
Afla mai multe detalii despre cultura si despre cum poti face un business din lavanda cu ajutorul ghidului complet "Lavanda, cultura care iti aduce minimum 8.000 de euro profit"...click AICI pentru detalii si comenzi<<
Lucrarile din interiorul randului se fac manual, cu sapa, de 2-3 ori in cursul anului. Se va acorda o atentie deosebita distrugerii buruienilor perene ...
Ferma de lipitori. Reproducerea in mediul natural
Sperma este stocata si poate exista o intarziere de la una la noua luni de la imperechere pana la depunerea coconului cu oua. Coconul este depus in special in lunile iulie si august intr-un loc umed, imediat deasupra apei, pe mal.
Intr-un interval de 1-12 zile, fiecare lipitoare matura depune intre 1 si 8 coconi, fiecare continand 12-16 oua. In laborator, Zapkuviene a constatat ca in conditii ...
Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici. Avantajele plantei
Materialulsaditor obtinut pe cale generativa, deci din seminte, are o accentuata degenerescenta genetica, adica pierde din calitatile genetice ale plantelor-mama, fapt pentru care nu rezista decat 7-10 ani, de aceea se recomanda butasii obtinuti pe cale vegetativa.
Spre deosebire de culturile traditionale, sezoniere, care presupun an de an reluarea de la zero a procedurilor initiale – arat, ...
Alegerea soiului de lavanda potrivit
Afla mai multe detalii despre cultura si despre cum poti face un business din lavanda cu ajutorul ghidului complet "Lavanda, cultura care iti aduce minimum 8.000 de euro profit"...click AICI pentru detalii si comenzi<<
Printre cele mai avantajoase posibilitatii se enumera: comercializarea butasilor, producerea uleiului esential sau vanzarea inflorescentelor in scop ...
Uniunea Europeana: Romania ocupa locul doi in topul exporturilor de cereale
Romania se afla pe locul doi in Uniunea Europeana, in topul exporturilor totale de cereale din sezonul 2023-2024.
"Avem un nivel de export in acest moment, conform DG Agri, de 5,4 milioane de tone la produsul grau, fata de Franta care are 6,3 milioane de tone. Suntem in spatele lor cu 900.000 de tone, stam extraordinar de bine.
Daca luam cumulat grau, porumb si ...
Salcia energetica: Fertilizarea culturii
Fertilizarea se face fie cu produse chimice, fie cu namol de la statiile de epurare ale localitatilor.
Iata care sunt recomandarile:
- anul I – 450 kg/ha
- anul II – 100-150 kg/ha
- anul III – 100-150 kg/ha
Administrarea se face primavara, inainte de a incepe cresterea lujerilor. Trebuie sa se acorde o mare ...
Laptisor de matca: Proprietati si beneficii
Daca este proaspat, el contine o serie de vitamine printre care tiamina, riboflavina, biotina sau cantitati mici de vitamina C.
Producerea acestui produs se poate face prin doua procedee – orfanizarea familiei de albine sau prin metoda producerii continue de laptisor in prezenta matcii.
Aceste doua procedee depind de experienta apicultorului. In ambele cazuri, ca actiuni ...
Ferme de melci exterioare
Trebuie spus ca acest tip de ferma este promovat intens de catre italieni. De altfel, 90% din melcii proveniti din aceasta tara au fost crescuti in ferme exterioare.
Tehnologia de crestere este relativ simpla: melcii sunt lasati sa creasca pana cand sunt recol tati, incercandu-se o limitare a presiunii exercitate pe melc (stres). Recomandarea italienilor este ca ferma sa aiba cel putin 1 ...
Localul de cultura pentru ciupercile champignon. Care este tipul potrivit de spatiu de cultura
Ciupercariile moderne, intensive, sunt organizate si functioneaza in spatii/localuri special proiectate si construite conform unui anumit sistem tehnologic. Ele sunt dotate cu echipamente si instalatii de inalt nivel tehnic, pentru a putea asigura conditiile impuse de necesitatile unei culturi protejate cum este cultura ciupercilor.
Productia de ciuperci este realizata in conditii ...
Ferma de raci. Tipuri de iazuri
Se intalnesc in natura, dupa modul in care sunt amplasate , urmatoarele tipuri de iazuri:
- iazuri impadurite pe tot perimetrul
- iazuri semi-impadurite
- deschise
- permanente
- semi permanente
- artificiale, construite de fermieri
Iazurile impadurite dau multa umbra, mentin o temperatura aproape de ...
Construirea unei ferme ecologice. Conditii interne de mediu
Conditii interne de mediu
Temperatura
Temperatura deasupra nivelului solului: 35 grade C in primele 3 zile, dupa care se reduce cu un grad pana in ziua 12, dupa care se mentine aproximativ constanta.
Umiditatea
Umiditatea trebuie sa fie mai scazuta in prima perioada de dezvoltare si mai mare in a doua perioada de crestere. Vor fi evitate atat ...
Cititorii site-ului au evaluat articolele din sectiunea "Agricultura ecologica" cu
3.97 / 5
din 46375 evaluari
Pagina: 123456789»
Diverse
"Reamintim solicitantilor inscrisi in cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice – ...
Intelegem cu totii ca atunci cand bovinele noastre sunt fericite si sanatoase, ele ne rasplatesc cu ...
Cu toate acestea, din cand in cand, fermierii le mai atrag atentia reprezentantilor APIA ...
Automatizarea colectarii si productiei de lapte
Automatizarea trebuie privita ca o ...
1.Extinderea infrastructurii
Extinderea infrastructurii in acvacultura necesita planuri ...
Haide sa vorbim despre casa bovinelor. Confortul locului unde isi petrec ele mare parte din timp ...
Acum, matcile depun aproximativ 1.500-2.000 de oua in fiecare zi si astfel albinele batrane care ...
Descopera in cele ce urmeaza tot ce trebuie sa stii despre stropirea pomilor la inceputul ...
Eficientizarea operatiunilor agricole nu doar genereaza beneficii imediate fermierilor, ci ...
Inovatii si tehnologii de pionierat
Fermele viitorului nu vor mai fi deloc asemanatoare cu ...