Legislatia Agricola din Romania | Stiri, noutati si informatii utile
Totul despre Programul Tomata 2024: Ghid Complet pentru Fermieri
Adesea rosiile sunt integrate in rotatia culturilor. Astfel, contribuie la sanatatea solului si la prevenirea bolilor. Cresterea cererii pentru produsele locale face ca rosiile romanesti sa fie apreciate pentru gustul si calitatea lor.
Cultura tomatelor sustine economia locala, oferind locuri de munca si ajuta la dezvoltarea comunitatilor rurale. Rosiile sunt bogate in nutrienti si ...
Observatorul laptelui nu furnizeaza date reale
Initial, instrumentul trebuia sa furnizeze date clare despre piata laptelui in orice moment pentru a sprijini elaborarea unor politici coerente in acest sector.
Cu toate acestea, la mai bine de un an de la infiintare, Observatorul laptelui pare ca nu a schimbat nimic in modul de lucru de la MADR. In plus, reprezentantii industriei se plang ca nu si-a indeplinit vreun ...
Fermierii nu risca sa-si piarda subventiile prin actiunea de monitoring
Aceste precizari vin in urma unor informatii eronate lansate in spatiul public prin care se intelege ideea ca "fermierii risca sa piarda subventiile de la APIA fiind ca nu stiu sa foloseasca internetul si nu detin telefoane performante".
"Incepand cu anul de cerere 2023, APIA are obligatia sa instituie un sistem de monitorizare (checks by monitoring) a suprafetelor asa cum ...
MADR desfiinteaza institutii
Actul normativ reglementeaza o serie de "masuri care sa vina in sprijinul fermierilor, prin debirocratizarea si simplificarea procedurilor administrative, prin inglobarea intr-un singur loc a unor structure administrative cu rol de reglementare in domeniul agriculturii, actiuni menite sa conduca la o informare mai eficienta a beneficiarilor actului administrativ".
In ceea ce ...
MADR: Noi obligatii in sectorul agroalimentar
MADR aduce in discutie proiectul de Hotarare a Guvernului pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare, pus in dezbatere publica pe site-ul MADR, la sectiunea "Transparenta decizionala".
"Prezentul proiect vizeaza amendarea cadrului juridic in domeniul risipei alimentare prin introducerea caracterului ...
Ordin MADR: Se schimba conditiile pentru ANTZ
Avand in vedere conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca fermierul pentru ANTZ in cazul schemei decuplate de productie, specia bovine, in sectorul carne, respectiv sa detina un efectiv de minimum 3 capete bovine cu varsta de minimum 16 luni la data de referinta, coroborat cu situatiile in care intr-o exploatatie cu cod ANSVSA exista mai multi proprietari de animale, precum si cu faptul ca la ...
Legea arendei a fost depusa din nou in Parlament. Doua initiative au fost respinse
Noul proiect legislativ pentru modificarea Legi nr. 287/2009 privind Codul civil a fost depus pe 16 aprilie la Senat pentru dezbatere in regim de urgenta.
Initiativa reia propunerea de modificare a Codului civil in sensul introducerii unei perioade de minim 7 ani pentru contractele de arenda: "Durata arendarii este de minim 7 ani si se considera a fi facuta pe toata perioada necesara ...
UCPR: Carnea de pui si ouale din Romania respecta cu strictete legislatia in vigoare
In acest sens, rezultatele celor peste 3.200 de probe prelevate din carne de pasare si oua de consum, analizate pentru hormoni si alte reziduuri, date publicitatii prin Raportul EFSA din data de 26 februarie 2024, reconfirma faptul ca romanii au acces la oua si carne de pasare sigure, produse de producatorii romani, mentioneaza UCPR intr-un comunicat.
Toti membrii Uniunii Crescatorilor de ...
Lege noua. Operatorii tractoarelor agricole trebuie sa fie pregatiti pentru incidente
Obligatia specificata exista si pana la acest moment. Totusi, noua legislatie introduce exceptii pentru motociclete si mopede, mentionand explicit tractoarele agricole.
Legea nr. 82/2024 care modifica articolul 8 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului (OUG) 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 333.
Noua lege spune ca si ...
MADR: Se instituie prohibitia pentru pescuit
Pescuitul recreativ sau sportiv in habitatele piscicole naturale, prin orice metode si mijloace in perioada de prohibitie constituie contraventie si se sanctioneaza cu o amenda de la 600 la 1.000 de lei. De asemenea, se va retine si suspenda persimul sau autorizatia de pescuit pe o perioada de 90 de zile.
Pescuitul comercial in perioada de prohibitie constituie infractiune si se ...
AFIR: Instalarea tinerilor fermieri 2024
In cazul depunerilor, acestea sunt deschise pana la sfarsitul lunii - 31 ianuarie 2024, ora 16:00.
Peste 3350 de tineri fermieri au depus deja cereri de finantare pe componenta nationala a DR-30. In acest sens, mai trebuie depuse proiecte in valoare de mai putin de 30 de milioane de euro pentru a se obtine plafonul financiar de 263.226.352,50 euro.
Componenta pentru zona ...
Cititorii site-ului au evaluat articolele din sectiunea "Legislatie" cu
3.98 / 5
din 46960 evaluari
Pagina: 123456789»
Diverse
Este mica (10-20 centimetri), putin pretentioasa in privinta solului; portulaca accepta soluri pe ...
Iata sase factori-cheie care pot face diferenta in urmatorul sezon de cultura.
1. ...
Andiva este o leguma aparte, in sensul ca apare pe piata in sezonul rece, din luna noiembrie ...
De ce sunt importante utilajele de procesare a laptelui pentru ...
"Viziunea mea, in calitate de presedinte al Autoritatii, a fost sa transform institutia ...
Ingrasamintele sunt impartite in diferite categorii in functie de cantitatea de azot din produs. ...
De la vin de cea mai buna calitate, la bauturi spirtoase de la branduri renumite sau bauturi ...
Cu toate acestea, redeschiderea targurilor nu s-a putut infaptui din cauza pestei micilor ...
Semintele de sofranel pot fi consumate ca atare, sau pot fi adaugate unor aluaturi in patiserie. ...
Specii decorative de datura
Datura arborea, este un arbust originar din America Centrala. ...