MADR desfiinteaza institutii
Pe site-ul ministerului a fost publicat Proiectul de Ordonanta a Guvernului privind unele masuri pentru reorganizarea Ministerului Agricuturii si Dezvoltarii Rurale si a unor institutii aflate in subordinea acestuia.
Actul normativ reglementeaza o serie de "masuri care sa vina in sprijinul fermierilor, prin debirocratizarea si simplificarea procedurilor administrative, prin inglobarea intr-un singur loc a unor structure administrative cu rol de reglementare in domeniul agriculturii, actiuni menite sa conduca la o informare mai eficienta a beneficiarilor actului administrativ".
In ceea ce priveste institutiile din subordine care urmeaza sa se desfiinteze se numara:
- Agentia Nationala pentru Zootehnie "Prof. Dr. G. K. Constantinescu"
- Agentia Nationala a Zonei Montane
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
- Laboratorul Central pentru Calitatea Semintelor si Materialul Saditor
- Institutul de Stat pentru Testarea si Inregistrarea Soiurilor
- Inspectoratele Teritoriale pentru Calitatea Semintelor si Materialului Saditor
- Oficiile de Studii Pedologice si Agrochimice
- Laboratorul Central pentru Controlul Calitatii si Igienei Vinului
- Directia pentru Agricultura a Municipiului Bucuresti
- Statiunea de Cercetari Sericicole Baneasa
Aceste institutii urmeaza sa fie absorbite prin comasare de catre alte institutii din subordinea MADR, care vor prelua integral atat activitatile specifice ale institutiilor desfiiintate, cat si personalul acestora, "pe posturile infiintate in acest scop, cu incadrarea in numarul de posture aprobate acestor institutii, potrivit prevederilor legale, beneficiind de drepturile salariale acordate, potrivit legii, pentru categoriile de functii din cadrul intitutiei care preia activitatea".
Proiectul prevede si ca "in situatia in care dreturile salariale din cadrul institutiei care preia activitatea sunt mai mici decat cele din cadrul institutiei desfiintate, personalul institutiilor care se desfiinteaza beneficiaza de drepturile salariale avute la data intrarii in vigoare a preentei ordonante de urgenta".
Comasarea APIA cu AFIR nu va avea loc, deocamdata.
Proiectul prevede ca APIA va prelua, prin centrele judetene, activitatea de control si monitorizare din cadrul Oficiilor judetene de zootehnie si centrelor regionale de zootehnie ale Agentiei Nationale pentru Zootehnie "Prof. Dr. G. K. Constantinescu" si ca atat APIA, cat si AFIR, alaturi de Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare "se excepteaza (…) de la aplicarea prevederilor din capitolul III – Masuri pentru disciplina economico-financiara a Legii nr. 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung".
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>