Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ordin MADR: Se schimba conditiile pentru ANTZ

ordin-madr-se-schimba-conditiile-pentru-antz

MADR pregateste un nou Ordin prin care se modifica criteriile de eligibilitate, documentele justificative si conditiile care trebuie indeplinite de crescatorii de bovine pentru acordarea ajutoarelor nationale tranzitorii.


Avand in vedere conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca fermierul pentru ANTZ in cazul schemei decuplate de productie, specia bovine, in sectorul carne, respectiv sa detina un efectiv de minimum 3 capete bovine cu varsta de minimum 16 luni la data de referinta, coroborat cu situatiile in care intr-o exploatatie cu cod ANSVSA exista mai multi proprietari de animale, precum si cu faptul ca la calculul privind cuantumul per unitatea de masura se tine cont de efectivul de bovine detinut la data de referinta a anului de cerere curent "se impune o abordare unitara a tuturor conditiilor in sensul detinerii de animale".
 
"Astfel, conditia de la data solicitarii ajutoarelor nationale tranzitorii pentru bovine, in sectoarele lapte si carne, se defineste «la data solicitarii ANTZ, fermierul trebuie sa detina in exploatatia cu cod ANSVSA si inregistrata in BND, cel putin un animal din specia bovine, identificat si inregistrat in conformitate cu legislatia sanitar-veterinara in vigoare», in loc de «la data solicitarii ANTZ, exploatatia sa fie inregistrata in BND in care exista cel putin un animal din specia bovine, identificat si inregistrat in conformitate cu legislatia sanitar-veterinara in vigoare»", se precizeaza in referatul de aprobare a proiectul de Ordin pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr.125/2024 pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate, a documentelor justificative si a conditiilor pentru implementarea interventiilor aferente sectoarelor vegetal si zootehnic prevazute la art. 1 alin. (2) lit. c) din Hotararea Guvernului nr. 1571/2022 privind stabilirea cadrului general de implementare a interventiilor aferente sectoarelor vegetal si zootehnic din cadrul Planului strategic PAC 2023-2027, finantate din Fondul european de garantare agricola si de la bugetul de stat, incepand cu anul de cerere 2024.
 
Noul Ordin MADR urmareste reglementarea cazurilor speciale intervenite intre data de referinta/perioada de referinta si data depunerii cererii, cum ar fi schimbarea formei de organizare, reorganizare, preluare integrala a exploatatiei zootehnice, sot-sotie, astfel incat fermierii sa poata solicita ajutoarele nationale tranzitorii pentru bovinele detinute la data de referinta a exploatatiei/cantitatea de lapte valorificata in perioada de referinta de catre sot/sotie sau pe alta forma de organizare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
In actul normativ sunt prevazute urmatoarele:
 
"In cazul ANTZ prevazute la art. 24 lit.a) si b), pot solicita si beneficia de aceste interventii in exploatatia cu acelasi cod ANSVSA:
 
a) persoanele juridice care au preluat exploatatia intre data / perioada de referinta si data depunerii cererii, ca urmare a reorganizarii, fuziunii, divizarii, cumpararii exploatatiei cu cod ANSVSA atestate prin documente justificative
 
b) persoanele fizice care si-au schimbat forma de organizare din PFA/II/IF, intre data perioada / de referinta si data depunerii cererii, cu respectarea urmatoarelor conditii: persoana fizica face dovada ca a fost reprezentantul legal al PFA/II/IF si PFA/II/IFeste radiata/inchisa la data solicitarii ANTZ
 
c) PFA/II/IF care si-au schimbat forma de organizare din persoana fizica/PFA/II/IF, intre data / perioada de referinta si data depunerii cererii, daca este acelasi reprezentant al PFA/II/IF
 
d) sotul /sotia pentru animalele inregistrate in BND pe numele sotiei /sotului, cu conditia depunerii acordului sotului/sotiei. Nu se accepta echivalarea cu PFA/II/IF al carui reprezentant este sotul/sotia".

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016