ANSVSA a realizat controale in sectorul produselor alimentare
Inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor au aplicat amenzi de peste 1,28 milioane de lei in luna noiembrie, in urma unor controale efectuate in sectorul produselor alimentelor de origine nonanimala.
Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene si cea a Municipiului Bucuresti au realizat 10.725 de controale in unitati din industria agroalimentara.
In urma controalelor, au fost aplicate 125 de avertismente si 160 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 1.281.200 de lei.
Acestea au vizat operatorii din industria alimentara care activeaza in domenii precum fabricarea produselor de morarit, painii si produselor de patiserie, bauturi racoritoare si alcoolice, dar si alte produse alimentare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
Controalele s-au concentrat pe prevenirea riscurilor pentru sanatatea consumatorilor si consilierea operatorilor din industria alimentara.
De asemenea, aceste actiuni fac parte din programul de supraveghere si control al ANSVSA pentru anul 2024 si au avut drept scop:
- respectarea cerintelor de inregistrare, autorizare si functionare a unitatilor alimentare
- intretinerea si igienizarea corecta a spatiilor de manipulare a produselor alimentare
- conditiile de prelucrare, depozitare a materiilor prime si produselor finite
- cerintele de trasabilitate, etichetare si controlul daunatorilor
- implementarea corecta a procedurilor HACCP si a programelor de autocontrol
"Sanctiunile au fost aplicate doar in cazul in care deficientele constatate nu au fost corectate in termenul acordat sau cand au existat riscuri semnificative pentru siguranta alimentelor", a precizat ANSVSA.
Principalle nereguli identificate au fost:
- neconformitati legate de personal (fise de aptitudini neintocmite, cursuri de igiena neefectuate, nepastrarea documentelor de sanatate)
- probleme cu trasabilitatea si conformitatea produselor (etichetare incorecta, buletine de analiza cu rezultate nesatisfacatoare, ambalaje necorespunzatoare)
- nerespectarea cerintelor HACCP
- intretinerea necorespunzatoare a spatiilor de depozitare si de productie
- lipsa unor echipamente igienice adecvate, precum vestiare si grupuri sanitare pentru angajati
In cadrul acestor controale au fost prelevate probe pentru analize de laborator, in conformitate cu procedurile si instructiunile din programul de supraveghere si control, pentru a verifica conformitatea produselor alimentare si respectarea limitelor maxime admise privinnd reziduurile de pesticide, contaminanti si alte substante interzise.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.