Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVSA a realizat controale in sectorul produselor alimentare

ansvsa-a-realizat-controale-in-sectorul-produselor-alimentare

Inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor au aplicat amenzi de peste 1,28 milioane de lei in luna noiembrie, in urma unor controale efectuate in sectorul produselor alimentelor de origine nonanimala.


Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene si cea a Municipiului Bucuresti au realizat 10.725 de controale in unitati din industria agroalimentara.
 
In urma controalelor, au fost aplicate 125 de avertismente si 160 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 1.281.200 de lei.
 
Acestea au vizat operatorii din industria alimentara care activeaza in domenii precum fabricarea produselor de morarit, painii si produselor de patiserie, bauturi racoritoare si alcoolice, dar si alte produse alimentare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Controalele s-au concentrat pe prevenirea riscurilor pentru sanatatea consumatorilor si consilierea operatorilor din industria alimentara.
 
De asemenea, aceste actiuni fac parte din programul de supraveghere si control al ANSVSA pentru anul 2024 si au avut drept scop:
 
- respectarea cerintelor de inregistrare, autorizare si functionare a unitatilor alimentare
- intretinerea si igienizarea corecta a spatiilor de manipulare a produselor alimentare
- conditiile de prelucrare, depozitare a materiilor prime si produselor finite
- cerintele de trasabilitate, etichetare si controlul daunatorilor
- implementarea corecta a procedurilor HACCP si a programelor de autocontrol
 
"Sanctiunile au fost aplicate doar in cazul in care deficientele constatate nu au fost corectate in termenul acordat sau cand au existat riscuri semnificative pentru siguranta alimentelor", a precizat ANSVSA.
 
Principalle nereguli identificate au fost:
 
- neconformitati legate de personal (fise de aptitudini neintocmite, cursuri de igiena neefectuate, nepastrarea documentelor de sanatate)
- probleme cu trasabilitatea si conformitatea produselor (etichetare incorecta, buletine de analiza cu rezultate nesatisfacatoare, ambalaje necorespunzatoare)
- nerespectarea cerintelor HACCP
- intretinerea necorespunzatoare a spatiilor de depozitare si de productie
- lipsa unor echipamente igienice adecvate, precum vestiare si grupuri sanitare pentru angajati
 
In cadrul acestor controale au fost prelevate probe pentru analize de laborator, in conformitate cu procedurile si instructiunile din programul de supraveghere si control, pentru a verifica conformitatea produselor alimentare si respectarea limitelor maxime admise privinnd reziduurile de pesticide, contaminanti si alte substante interzise.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura

Grupuri de muls si mansoane recomandate pentru orice ferma

Gestionarea unei ferme productive necesita utilizarea unor echipamente specializate, care sa asigure atat randamentul, cat si bunastarea animalelor. Printre cele mai importante dispozitive se numara grupurile de muls si mansoanele, care sunt concepute pentru a simplifica procesul de muls si a obtine......citeste mai mult >>

Cultivarea catinei – temelia unei afaceri sanatoase

Catina (Hippophae rhamnoides) este un arbust spinos, care rodeste fructe mici, albe sau rosii, o planta cu extraordinare proprietati antioxidante, benefice pentru sanatate.......citeste mai mult >>

Sfaturi pentru infiintarea si dezvoltarea unei afaceri cu lavanda

Lavanda este cultivata de mii de ani pentru parfumul sau deosebit, dar si pentru proprietatile sale calmante si antiseptice. Este utilizata pentru fabricarea parfumurilor si a uleiurilor esentiale. De asemenea, este una dintre cele mai puternice plante de leac din lume, care ofera alinare atat fizic......citeste mai mult >>

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".

TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016