MADR: Noi obligatii in sectorul agroalimentar
MADR pune pe masa Guvernului un act normativ prin care toti operatorii din sectorul agroalimentar vor avea de indeplinit noi obligatii.
MADR aduce in discutie proiectul de Hotarare a Guvernului pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare, pus in dezbatere publica pe site-ul MADR, la sectiunea "Transparenta decizionala".
"Prezentul proiect vizeaza amendarea cadrului juridic in domeniul risipei alimentare prin introducerea caracterului obligatoriu pentru toti operatorii din sectorul agroalimentar de a intreprinde masuri de prevenire a risipei alimentare in vederea indeplinirii obiectivelor de dezvoltare durabila asumate, la nivel european si international, de catre Romania", se arata intr-un comunicat al MADR.
Proiectul urmareste urmatoarele aspecte:
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
- sporirea gradului de constientizare si responsabilizare a operatorilor economici din sectorul agroalimentar asupra necesitatii de a se implica in lupta impotriva risipei alimentare
- cresterea cantitatii de alimente ce fac obiectul donarii
- elaborarea Strategiei nationale pentru prevenirea si reducerea risipei alimentare
- asigurarea unei gestionari si monitorizari eficiente a masurilor de prevenire si reducere a risipei alimentare, prin crearea Platformei nationale pentru prevenirea si reducerea risipei alimentare
In conditiile in care intra in vigoare normele metodologice de aplicare a Legii 217/2016, operatorii economici din sectorul agroalimentar vor avea de indeplinit:
- sa implementeze cel putin doua masuri/actiuni de prevenire a risipei alimentare, inainte de a dispune neutralizarea deseurilor alimentare generate
- sa incarce, pana la data de 31 martie pentru perioada cuprinsa in intervalul 1 ianuarie-31 decembrie a anului precedent, in Platforma nationala pentru prevenirea si reducerea risipei alimentare, planurile anuale de diminuare a risipei alimentare
- sa incarce, pana la data de 31 martie pentru perioada cuprinsa in intervalul 1 ianuarie-31 decembrie a anului precedent, in Platforma nationala pentru prevenirea si reducerea risipei alimentare, rapoartele anuale privind cantitatea alimentelor care au facut obiectul transferului cu titlu gratuit, atat agentii economici recunoscuti ca receptori, cat si agentii economici donatori
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.