Autor: Redactia Agroromania
	Publicat  in: Legislatie
	
 
	MADR pune pe masa Guvernului un act normativ prin care toti operatorii din sectorul agroalimentar vor avea de indeplinit noi obligatii.
	MADR aduce in discutie proiectul de Hotarare a Guvernului pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare, pus in dezbatere publica pe site-ul MADR, la sectiunea "Transparenta decizionala".
	"Prezentul proiect vizeaza amendarea cadrului juridic in domeniul risipei alimentare prin introducerea caracterului obligatoriu pentru toti operatorii din sectorul agroalimentar de a intreprinde masuri de prevenire a risipei alimentare in vederea indeplinirii obiectivelor de dezvoltare durabila asumate, la nivel european si international, de catre Romania", se arata intr-un comunicat al MADR.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
				3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Fa-ti propria afacere cultivand trei arbusti miraculosi care te pot imbogati Cine nu a aflat de efectele absolut miraculoase pentru sanatate ale merisorului Dar de cele ale fructelor de Goji sau Aronia Si daca nu ai aflat inca iti spunem noi Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente fiind unele dintre cele mai puternice...
				Oferta Speciala
valabila 48h
			
			
		valabila 48h
	Proiectul urmareste urmatoarele aspecte:
	- sporirea gradului de constientizare si responsabilizare a operatorilor economici din sectorul agroalimentar asupra necesitatii de a se implica in lupta impotriva risipei alimentare
	- cresterea cantitatii de alimente ce fac obiectul donarii
	- elaborarea Strategiei nationale pentru prevenirea si reducerea risipei alimentare
	- asigurarea unei gestionari si monitorizari eficiente a masurilor de prevenire si reducere a risipei alimentare, prin crearea Platformei nationale pentru prevenirea si reducerea risipei alimentare
	In conditiile in care intra in vigoare normele metodologice de aplicare a Legii 217/2016, operatorii economici din sectorul agroalimentar vor avea de indeplinit:
	- sa implementeze cel putin doua masuri/actiuni de prevenire a risipei alimentare, inainte de a dispune neutralizarea deseurilor alimentare generate
	- sa incarce, pana la data de 31 martie pentru perioada cuprinsa in intervalul 1 ianuarie-31 decembrie a anului precedent, in Platforma nationala pentru prevenirea si reducerea risipei alimentare, planurile anuale de diminuare a risipei alimentare
	- sa incarce, pana la data de 31 martie pentru perioada cuprinsa in intervalul 1 ianuarie-31 decembrie a anului precedent, in Platforma nationala pentru prevenirea si reducerea risipei alimentare, rapoartele anuale privind cantitatea alimentelor care au facut obiectul transferului cu titlu gratuit, atat agentii economici recunoscuti ca receptori, cat si agentii economici donatori

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
  
	Urmareste-ne pe Google News


 
				 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
	
 
					 
					 
					


 RSS Flux RSS 2.0
 RSS Flux RSS 2.0 Sitemap XML
 Sitemap XML
