MADR: Noi obligatii in sectorul agroalimentar
MADR pune pe masa Guvernului un act normativ prin care toti operatorii din sectorul agroalimentar vor avea de indeplinit noi obligatii.
MADR aduce in discutie proiectul de Hotarare a Guvernului pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare, pus in dezbatere publica pe site-ul MADR, la sectiunea "Transparenta decizionala".
"Prezentul proiect vizeaza amendarea cadrului juridic in domeniul risipei alimentare prin introducerea caracterului obligatoriu pentru toti operatorii din sectorul agroalimentar de a intreprinde masuri de prevenire a risipei alimentare in vederea indeplinirii obiectivelor de dezvoltare durabila asumate, la nivel european si international, de catre Romania", se arata intr-un comunicat al MADR.
Proiectul urmareste urmatoarele aspecte:
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome
Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...
Oferta Speciala
valabila 48h
- sporirea gradului de constientizare si responsabilizare a operatorilor economici din sectorul agroalimentar asupra necesitatii de a se implica in lupta impotriva risipei alimentare
- cresterea cantitatii de alimente ce fac obiectul donarii
- elaborarea Strategiei nationale pentru prevenirea si reducerea risipei alimentare
- asigurarea unei gestionari si monitorizari eficiente a masurilor de prevenire si reducere a risipei alimentare, prin crearea Platformei nationale pentru prevenirea si reducerea risipei alimentare
In conditiile in care intra in vigoare normele metodologice de aplicare a Legii 217/2016, operatorii economici din sectorul agroalimentar vor avea de indeplinit:
- sa implementeze cel putin doua masuri/actiuni de prevenire a risipei alimentare, inainte de a dispune neutralizarea deseurilor alimentare generate
- sa incarce, pana la data de 31 martie pentru perioada cuprinsa in intervalul 1 ianuarie-31 decembrie a anului precedent, in Platforma nationala pentru prevenirea si reducerea risipei alimentare, planurile anuale de diminuare a risipei alimentare
- sa incarce, pana la data de 31 martie pentru perioada cuprinsa in intervalul 1 ianuarie-31 decembrie a anului precedent, in Platforma nationala pentru prevenirea si reducerea risipei alimentare, rapoartele anuale privind cantitatea alimentelor care au facut obiectul transferului cu titlu gratuit, atat agentii economici recunoscuti ca receptori, cat si agentii economici donatori
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>