Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rapita- Cum fertilizam eficient!

rapita-cum-fertilizam-eficient

Cea mai importanta etapa premergatoare lucrarii de fertilizare a culturilor este planificarea acesteia. Conceperea unui plan de fertilizare corect bazat pe principii agronomice si luand in considerare reglementarile legale, ne ofera o perspectiva asupra cantitatilor de elemente nutritive necesare culturii, ne faciliteaza alegerea formulei de ingrasamant potrivit si reprezinta baza pentru calcularea costurilor ingrasamintelor pentru ferma.

Cu ajutorul programului digital NutriGuide® acum puteti sa planificati fertilizarea culturilor in doar cateva minute.

Rapita, o mare consumatoare de azot

O cultura de rapita preia din sol o cantitate de aprox. 40-80 kg N s.a/ha din toamna pana la intrarea in iarna. Aceasta cantitate poate creste chiar si la 130 de kg N s.a/ha daca semanatul s-a efectuat prea devreme, conditiile climatice sunt favorabile, debutul perioadei de iarna este tarzie si s-a aplicat o cantitate mare de azot din toamna.
Cantitatea de azot aplicata trebuie calculata in asa fel incat la intrarea in iarna plantele de rapita sa prezinte minim 8 frunze + un diametru al coletului de 1 cm si o radacina de aprox. 16 cm lungime.
Fosforul & Potasiul aplicat toamna influenteaza productia de rapita
Fosforul este important pentru dezvoltarea radacinilor si a plantelor si este extrem de necesar in primele etape de crestere.
 
Potasiul imbunatateste regimul hidric al plantei, rezistenta la stres si toleranta la temperaturi scazute a culturii. Fosforul si potasiul sunt aplicate de regula odata cu fertilizarea din toamna.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Utilizarea unor formule echilibrate de ingrasamant tip NPK cu solubilitate ridicata a elementelor nutritive este cea mai eficienta modalitate pentru a obtine o cultura cu o dezvoltare optima la intrarea in iarna. (vezi poza)
Deficienta de fosfor pe soluri acide, compactate sau cu exces de umiditate si la temperaturi scazute este evidentiata prin colorarea frunzelor in violet inca din toamna.
 
Sulful este un alt element important pentru rapita. Plantele au nevoie de aproximativ 30-40 kg S/hectar. Deficienta de sulf poate sa apara si in toamna, ceea ce justifica aplicarea unei doze din toamna si suplimentarea impreuna cu azotul la inceputul sezonului de vegetatie in primavara. Ingrasamintele Complexe NPK de la LAT Nitrogen contin sulf, facilitand o nutritie echilibrata pentru un start optim in toamna.


Recomandare:

  • Utilizati ingrasaminte cu continut echilibrat de elemente nutritive
  • Complex 15/15/15 +8SO3+Zn este un ingrasamant potrivit pentru fertilizarea culturii de rapita
  • Complex 20/20 +8SO3+Zn recomandat pentru solurile cu o buna aprovizionare cu K

Recomandare personalizata:

  • Calculeaza necesarul de ingrasaminte pentru cultura ta cu ajutorul NutriGuide® 
 
 
 
 


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016