Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Diverse

Aparatul reproducator masculin este compus din: testicule, canale deferente, vezicule seminale, glande mucoase, canal ejaculator si penis.
Testiculele sunt situate in cavitatea abdominala, intre tubul digestiv si cord, fiind fixate, in abdomen, prin intermediul a doua ligamente.
Au culoarea galbena, un aspect neuniform, la exterior sunt invelite intr-o tunica, iar in interior contin aproximativ 200 de tuburi producatoare de sperma, care se deschid la capatul canalului deferent intr-o camera comuna. Dezvoltarea maxima a testiculelor este atinsa in stadiul de larva, in stadiul de adult dimensiunile testiculelor reducandu-se.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Canalele deferente sunt tuburi subtiri prin care materialul seminal produs de testiole ajunge in veziculele seminale. Vezicula seminala este partea dilatata a canalelor deferente, rolul acesteia fiind de a colecta si a pastra sperma.
Se termina intr-un canal scurt care se deschide pe partea dorsala a glandei mucoase, la baza acestei glande. Peretele canalului deferent si al glandei mucoase dispune de o musculatura foarte puternica, stratificata pe doua sau trei niveluri.
Inspre lumen, peretele este format dintr-un strat de celule epiteliale secretorii, inalte. Daca in vezicula seminala aceste celule produc un lichid cu proprietati nutritive si cu rol de suspensie pentru spermatozoizi, in glanda mucoasa celulele epiteliale produc mucusul.
Glandele mucoase, elemente accesorii ale aparatului reproducator, sunt de forma unor pungi si se deschid la limita de intersectie a veziculelor seminale cu canalul ejaculator.
Secretia glandelor mucoase are un pH usor alcalin, iar in contact cu aerul sau apa se coaguleaza. Impreuna cu secretia veziculelor seminale formeaza lichidul spermatic. Mucusul secretat de aceste glande are rol de diluare a spermei, inlesnind astfel eliminarea ei in momentul ejacularii.
Canalul ejaculator se prezinta sub forma unui tub lung, subtire si fara musculatura, ce uneste capetele unite ale glandelor unite cu capatul anterior al penisului.
Comunicarea canalului ejaculator cu glandele se realizeaza in momentul imperecherii datorita actiunii musculaturii glandelor. Penisul (endofalusul) este situat in partea ventrala a abdomenului, anterior ajunge pana in dreptul segmenului III abdominal. Reprezinta organul copulator, este voluminos si se compune din:
– vestibul, ce se deschide la exterior prin falotrema; suprafata membranoasa a peretilor interni ai vestibulului este acoperita cu spiculi marunti, orientati posterior;
– coarne si cervix, doua formatiuni asemanatoare unor pungi largi si ascutite la capete; cervixul contine spiculi marunti, ca si vestibulul;
– bulbul, portiunea terminala, umflata a penisului in care se deschide canalul ejaculator. Are peretii subtiri, netezi la interior, dorsal si posterior prezinta doua placi chitinoase, tari, alungite, orientate cu varfurile inspre partea posterioara; este plin cu o masa de secretie glandulara si cu spermatozoizi; se deschide in cervix printr-un orificiu de forma triunghiulara.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News