ANZ: Apicultorii au obligatia de a depune declaratia pe propria raspundere
Publicat la data de 05 Dec. 2023 in:
Diverse Directorul general al Agentiei Nationale pentru Zootehnie le reaminteste apicultorilor de obligatia anuala de a depune, pana la data de 31 decembrie, declaratia pe propria raspundere cu privire la numarul de stupi care contin familii de albine pregtite pentru iernat.
"In sistemul national de gestionare a stupinelor avem vreo 2,3 milioane de stupine si vreo 34.000 de apicultori.
Si aici vreau sa fac un anunt, ca pana la sfarsitul anului, asteptam din partea fiecarui apicultor depunerea acelei declaratii anuale, pentru ca in primele luni ale anului vom trimite catre Bruxelles situatia stupinelor din Romania, a familiilor de albine din Romania", a precizat directorul ANZ, Florinel Birca, pentru AgroTV.
In acest sens, apicultorii sunt obligati sa transmita anual, in perioada 1 septembrie - 31 decembrie, la ANZ prin OZJ-uri, declaratia pe propria raspundere cu numarul de stupi care contin familii de albine pregatite pentru iernat.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
In ceea ce priveste dclaratia, aceasta poate fi depusa direct la sediile OJZ, dar si transmisa prin posta sau in format electronic ca document scanat, prin e-mail, cu conditia asumarii prin semnatura de catre un apicultor sau reprezentantul legal al acestuia.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>