Exclusiv
Publicat in: Diverse
Formele pentru branza, utile pentru productia branzeturilor de calitate
Branza se numara printre cele mai consumate si apreciate produse alimentare din Romania. Este un aliment de baza in dieta noastra, fiind nelipsita din meniurile zilnice sau festive. De la retete traditionale la preparate gourmet, branza atrage prin varietatea gusturilor.
In spatele unui produs de succes, indiferent daca vorbim de producatori artizanali sau de afaceri in domeniul lactatelor, se afla alegerea echipamentelor potrivite. Formele si matritele pentru branza sunt necesare pentru standardizarea productiei, garantand, astfel, o calitate constanta.
 

Consum si perspective ale pietei de branzeturi in Romania

 
Cu un aport semnificativ la productia de lactate, Romania continua sa fie un jucator important pe piata europeana, ocupand locul 13 in clasamentul celor mai mari producatori de branza din Uniunea Europeana (UE) in 2023. Conform datelor Eurostat, publicate in decembrie 2024, tari precum Germania, Franta si Italia domina, in continuare, productia de branza in UE, dar si Romania contribuie substantial la oferta de branzeturi.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h


Aceasta pozitionare face ca piata locala sa fie una extrem de competitiva, iar utilizarea formelor pentru branza potrivite reprezinta un avantaj in acest sector in expansiune.
 

Tipuri de forme si matrite

 
Fie ca te regasesti in randul micilor producatori, al antreprenorilor din domeniul lactatelor sau al pasionatilor de branzeturi artizanale, stii ca alegerea formei potrivite nu doar ca optimizeaza procesul de productie, ci contribuie la obtinerea unor produse consistente, cu textura uniforma.
 
Iata cateva dintre cele mai populare produse:
 
    1. Forme pentru branza de dimensiuni mici si medii:
        ◦ 10×7 cm, 500 gr: perfecta pentru branza proaspata sau pentru loturi mici;
        ◦ 13×7 cm, 900 gr: potrivita pentru productia de branzeturi medii, cum ar fi telemeaua.
 
    2. Matrite patrate si dreptunghiulare pentru branzeturi compacte:
        ◦ 11.5×11.5 cm, 1 kg si 13×10.5 cm, 1 kg: perfecte pentru productia branzeturilor semi-dure sau maturate;
        ◦ 20×13 × H.11 cm, 1.5 kg: ideala pentru loturi mai mari de branzeturi traditionale.
 
    3. Forme pentru cantitati mari de branza:
        ◦ 16×7 cm, 1.3 kg si 18×16 cm, 2 kg: matrite indicate pentru productia artizanala de volum mediu;
        ◦ 22×10.5 cm, 2.5 kg, 22×16 cm, 3.5 kg si 22×19 cm, 4 kg: destinate productiei intensive de branzeturi.
 
    4. Matrita branza ricottiera (20.5×10.5 cm, 2 kg): special conceputa pentru productia de ricotta sau alte branzeturi moi.
 

Avantajele utilizarii formelor pentru branza

  • Standardizare si eficienta
    Formele asigura un aspect uniform al branzeturilor, ceea ce optimizeaza procesele de ambalare si distributie.
     
  • Adaptabilitate la tipurile de branza
    De la telemea pana la ricotta, fiecare forma este gandita pentru a sustine specificul fiecarui produs.
     
  • Durabilitate
    Matritele disponibile pe FrigoFarm.ro sunt fabricate din materiale rezistente, potrivite pentru utilizarea in medii profesionale.
     
  • Cresterea productivitatii
    Proiectate pentru scurgerea zerului si manipulare rapida, aceste forme reduc timpul necesar procesarii. 
 
Fie ca esti pasionat de branzeturi artizanale sau un mic producator, formele pentru branza de pe Frigofarm.ro sunt alegerea ideala pentru a obtine produse de calitate superioara. Exploreaza gama variata de dimensiuni si modele si transforma-ti pasiunea pentru branza in creatii delicioase, perfect adaptate preferintelor tale.
 
Sursa foto: Adobe Firefly
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016