Alegerea terenului pentru construirea fermei ecologice

Alegerea terenului pentru construirea fermei ecologice

De aceea, locul de amplasare trebuie sa fie ales langa o cale de acces si sa fie destul de aproape de o sursa de aprovizionare cu curent electric si cu apa. Chiar saparea unei fantani trebuie sa aiba la baza un studiu privind adancimea stratului de apa freatica, debitul si calitatea apei.   Terenul in care se va amplasa adapostul va fi inconjurat cu un gard, care sa impiedice accesul persoanelor sau animalelor indezirabile in incinta fermei si va fi suficient de mare pentru... mai mult
Cresterea lipitorilor. Inmultirea lipitorilor

Cresterea lipitorilor. Inmultirea lipitorilor

Acest clitellum secreta un cocon de o consistenta dur-gelatinoasa care contine nutrienti, si in care sunt depuse ouale.   Lipitorile sunt mentinute individual pentru o luna inainte de copulatie si apoi doi indivizi se pun pentru o luna in acelasi acvariu pentru copulatie. Coconii vor fi depusi pe un substrat, nu in apa.    Cel mai bun substrat pentru depunerea coconilor este turba. Lipitorile produc mai multi coconi atunci cand sunt mentinuti individual intr-un... mai mult
Ferma de raci. Care sunt conditiile optime pentru reproducere?

Ferma de raci. Care sunt conditiile optime pentru reproducere?

Natalitatea   Este un subiect ce trebuie abordat cu mai multa atentie deoarece aici sunt implicate elemente climatologice, hrana, calitatile apei, care pot determina o natalitate mare sau una mica. In mediul salbatic, femelele au in ponta un numar de 60 - 160 de oua si-si petrece toata iarna si primavara protejand ouale si aerisindu-le prin miscarea cozii, aparandu-le de paraziti si de elemente chimice din apa.   In aceasta perioada temperatura apei ajunge la... mai mult
Principii de baza in practica culturii de castravete amar

Principii de baza in practica culturii de castravete amar

Lumina   Conditioneaza valorile celorlalti factori cu care se coreleaza direct. Cercetarile au scos la iveala faptul ca planta are cerinte moderate fata de acest principal factor de vegetatie.    Deficitul de lumina duce la alungirea plantelor si reducerea fructificarii, iar excesul de lumina provoaca imbatranirea prematura a plantei, diminuand in acest fel potentialul de productie. Afla mai multe sfaturi utile despre cum sa ingrijesti o cultura de... mai mult
Cultura de sofran. Pregatirea solului

Cultura de sofran. Pregatirea solului

Suprafata cultivata este impartita in parcele de aproximativ 1000 metri patrati (20 x 40-50 m). O sapa este utilizata pentru prepararea patului; patru brazde paralele, 2 cu 2, sunt taiate la o adancime de aproximativ 10 cm pe o lungime de 10-15 cm. Afla mai multe detalii despre cultura si despre cum poti face un business din cultura de sofran cu ajutorul ghidului complet "Cultura de sofran"...click AICI pentru detalii si comenzi<<   Bulbii sunt usor... mai mult
Ingrijirea culturii de lavanda: regenerare, erbicidare si irigare

Ingrijirea culturii de lavanda: regenerare, erbicidare si irigare

Afla mai multe detalii despre cultura si despre cum poti face un business din lavanda cu ajutorul ghidului complet "Lavanda, cultura care iti aduce minimum 8.000 de euro profit"...click AICI pentru detalii si comenzi<<   Lucrarile din interiorul randului se fac manual, cu sapa, de 2-3 ori in cursul anului. Se va acorda o atentie deosebita distrugerii buruienilor perene si cuscutei.   Regenerarea culturii   Cand tufele incep sa se... mai mult
Ferma de lipitori. Reproducerea in mediul natural

Ferma de lipitori. Reproducerea in mediul natural

Sperma este stocata si poate exista o intarziere de la una la noua luni de la imperechere pana la depunerea coconului cu oua. Coconul este depus in special in lunile iulie si august intr-un loc umed, imediat deasupra apei, pe mal. Intr-un interval de 1-12 zile, fiecare lipitoare matura depune intre 1 si 8 coconi, fiecare continand 12-16 oua. In laborator, Zapkuviene a constatat ca in conditii optime fiecare individ matur din specia H. Medicinalis depune intre 1-7 coconi, cu 3-30 de oua... mai mult
Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici. Avantajele plantei

Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici. Avantajele plantei

Materialulsaditor obtinut pe cale generativa, deci din seminte, are o accentuata degenerescenta genetica, adica pierde din calitatile genetice ale plantelor-mama, fapt pentru care nu rezista decat 7-10 ani, de aceea se recomanda butasii obtinuti pe cale vegetativa. Spre deosebire de culturile traditionale, sezoniere, care presupun an de an reluarea de la zero a procedurilor initiale – arat, discuit, frezat, semanat – , cultura de lavanda se infiinteaza o data la un sfert de... mai mult
Alegerea soiului de lavanda potrivit

Alegerea soiului de lavanda potrivit

Afla mai multe detalii despre cultura si despre cum poti face un business din lavanda cu ajutorul ghidului complet "Lavanda, cultura care iti aduce minimum 8.000 de euro profit"...click AICI pentru detalii si comenzi<<   Printre cele mai avantajoase posibilitatii se enumera: comercializarea butasilor, producerea uleiului esential sau vanzarea inflorescentelor in scop culinar.     Soiuri de lavanda   Diferite soiuri de lavanda in... mai mult
Uniunea Europeana: Romania ocupa locul doi in topul exporturilor de cereale

Uniunea Europeana: Romania ocupa locul doi in topul exporturilor de cereale

Romania se afla pe locul doi in Uniunea Europeana, in topul exporturilor totale de cereale din sezonul 2023-2024.   "Avem un nivel de export in acest moment, conform DG Agri, de 5,4 milioane de tone la produsul grau, fata de Franta care are 6,3 milioane de tone. Suntem in spatele lor cu 900.000 de tone, stam extraordinar de bine.    Daca luam cumulat grau, porumb si orz, fata de Franta ne despart 580.000 de tone. E foarte putin, contam, asta e ceea ce... mai mult
Salcia energetica: Fertilizarea culturii

Salcia energetica: Fertilizarea culturii

Fertilizarea se face fie cu produse chimice, fie cu namol de la statiile de epurare ale localitatilor.   Iata care sunt recomandarile:   - anul I – 450 kg/ha   - anul II – 100-150 kg/ha   - anul III – 100-150 kg/ha   Administrarea se face primavara, inainte de a incepe cresterea lujerilor. Trebuie sa se acorde o mare atentie, astfel incat echipamentul sau utilajul folosit sa nu distruga... mai mult
Laptisor de matca: Proprietati si beneficii

Laptisor de matca: Proprietati si beneficii

Daca este proaspat, el contine o serie de vitamine printre care tiamina, riboflavina, biotina sau cantitati mici de vitamina C.   Producerea acestui produs se poate face prin doua procedee – orfanizarea familiei de albine sau prin metoda producerii continue de laptisor in prezenta matcii. Aceste doua procedee depind de experienta apicultorului. In ambele cazuri, ca actiuni pregatitoare, se confectioneaza botcile artificiale unde vor fi transvazate larvele (operatiunea... mai mult
Ferme de melci exterioare

Ferme de melci exterioare

Trebuie spus ca acest tip de ferma este promovat intens de catre italieni. De altfel, 90% din melcii proveniti din aceasta tara au fost crescuti in ferme exterioare.   Tehnologia de crestere este relativ simpla: melcii sunt lasati sa creasca pana cand sunt recol tati, incercandu-se o limitare a presiunii exercitate pe melc (stres). Recomandarea italienilor este ca ferma sa aiba cel putin 1 hectar pentru a avea venituri importante. Aranjarea parcelelor, materialele folosite si... mai mult
Localul de cultura pentru ciupercile champignon. Care este tipul potrivit de spatiu de cultura

Localul de cultura pentru ciupercile champignon. Care este tipul potrivit de spatiu de cultura

Ciupercariile moderne, intensive, sunt organizate si functioneaza in spatii/localuri special proiectate si construite conform unui anumit sistem tehnologic. Ele sunt dotate cu echipamente si instalatii de inalt nivel tehnic, pentru a putea asigura conditiile impuse de necesitatile unei culturi protejate cum este cultura ciupercilor.    Productia de ciuperci este realizata in conditii de rentabilitate si eficienta economica, cu recuperarea destul de rapida a... mai mult
Ferma de raci. Tipuri de iazuri

Ferma de raci. Tipuri de iazuri

Se intalnesc in natura, dupa modul in care sunt amplasate , urmatoarele tipuri de iazuri:   - iazuri impadurite pe tot perimetrul   - iazuri semi-impadurite   - deschise   - permanente   - semi permanente   - artificiale, construite de fermieri   Iazurile impadurite dau multa umbra, mentin o temperatura aproape de cea optima pentru dezvoltarea si reproducerea racilor si ofera o bogata varietate de hrana... mai mult
Cultura de zmeura: plantare si conditii de intretinere

Cultura de zmeura: plantare si conditii de intretinere

Caldura   Zmeurul este putin pretentios la caldura, gaseste conditii bune de crestere in zona colinara si mai putin in zona de campie. In anii cu geruri mari, degera varful tulpinilor anuale, care sunt mai putin lemnificate.    Zmeurul, avand o perioada de vegetatie lunga, nu isi matureaza bine lemnul in toate toamnele, de aceea in cultura trebuie asigurate conditii bune pentru maturare, dupa recoltarea fructelor. Suporta iarna temperaturi scazute de pana la... mai mult
Cititorii site-ului au evaluat articolele din sectiunea "Agricultura ecologica" cu 3.2 / 5 din 923 evaluari
1234567891011pagina 3 din 21
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
AnunturiVezi toate anunturile
Anunturi
Vezi toate anunturile
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016