Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alegerea soiului de lavanda potrivit

alegerea-soiului-de-lavanda-potrivit

Pentru ca afacerea cu lavanda sa fie una profitabila, cultivatorul trebuie sa se decida de la inceput care este modalitatea de valorificare a recoltei si pentru aceasta trebuie avut in vedere soiul de lavanda din care se pot obtine produse care sa indeplineasca cele mai inalte standarde de calitate.


 
Printre cele mai avantajoase posibilitatii se enumera: comercializarea butasilor, producerea uleiului esential sau vanzarea inflorescentelor in scop culinar.
 
 

Soiuri de lavanda
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Diferite soiuri de lavanda in functie de intrebuintari
 
Vanzarea de butasi 
 
In acest scop, cel mai recomandat soi este englezescul Munstead – Lavandula angustifolia – cu un miros foarte puternic si foarte „prolific”. 
 
Comercializarea de butasi de lavanda se poate face usor in pietele marilor orase, la targuri sau prin intermediul unui magazin online. Avantajul il reprezinta costul mic al investitiei, pentru ca un fermier care deja cultiva lavanda are o sursa sigura de a obtine plantutele noi.
 
Rasadurile de lavanda au preturi in functie de dimensiunea plantei – de la cativa lei pana la 20-30 de lei, cat ajunge sa coste un butas de lavanda in marile magazine de bricolaj si gradinarit.
 
Obtinerea de ulei esential
 
Cultivatorii de lavanda care doresc sa produca si uleiul esential – foarte cautat si apreciat, mai ales in industria cosmeticelor, ar trebui sa ia in calcul investitia in soiul Grosso – Lavandula Intermedia. Acesta este o incrucisare intre doua soiuri englezesti – Lavendula augustifolia si Lavendula latifolia –, anume creata pentru a produce mai multe flori si mai mult ulei – de pana la cinci ori mai mult decat soiurile obisnuite.
 
Uz culinar 
 
Buena Vista – din „familia” Lavandula angustifolia – este soiul de lavanda creat de englezi pentru a fi folosit la prepararea deliciilor culinare. 
 
Se poate cultiva chiarsi in ghivecisi este o solutie sigura la care multi mari bucatari apeleaza pentru o savoare mediteraneeana. Poate fi folosit si la prepararea ceaiurilor cu lavanda.
 
In tara noastra soiul cultivat cu preponderenta prezinta o tufa semiglobuloasa cu tulpina puternic ramificata, inalta de 50-70 cm, o inflorescenta spiciforma cu flori dispuse in 5 verticile suprapuse, cu un numar de 70-75 de flori. 
 
Continutul in ulei volatil din inflorescentele proaspete este de 1,65 ml%, cu 44% linalool si 18,4% acetat de linalil. Capacitatea de productie este de 122 q/ha inflorescente proaspete, iar productia de ulei volatil de 159 l/ha. Lavandinul este mai viguros si mai productiv decat lavanda, contine mai mult ulei volatil, dar continutul in acetat de linalil este mult mai scazut.
 
Sunt de preferat butasi in locul semintelor! Datorita calitatii superiore, butasii pastreaza caracteristicile genetice ale soiului, pe cand puietii din seminte pierd cu 35% din insusirile productive si tehnologice ale plantei-mama, prin degenerare. 
 
Diferenta de calitate genetica se reflecta si in diferenta de rezistenta in timp a culturii – din puieti: 7-10 ani; din butasi: 15-25 ani –, dar si in diferenta de productivitate si profit: plantele obtinute din butasi produc mai mult cu aproximativ 1.000 kg/ha inflorescente, cu 3,3 tone/ha floare cu tija, cu 53 litri/ha ulei de lavanda – adica cu 89,4% mai mult ulei decat plantele obtinute din puieti.
 
Multiple cercetari au demonstrat ca lavanda are in descendenta generativa o mare segregare cu o multitudine de forme, predominant mai putin valoroase fata de planta-mama. 
 
De aceea, pentru pastrarea insusirilor productive a soiurilor create de lavanda si initierea unor plantatii industriale intensive este necesar ca ele sa fie sadite numai cu material saditor produs pe cale vegetativa prin butasi.

Afla mai multe detalii despre cultura si despre cum poti face un business din lavanda cu ajutorul ghidului complet "Lavanda, cultura care iti aduce minimum 8.000 de euro profit"...click AICI pentru detalii si comenzi<<

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016