
Studiile au demonstrat ca, si in aceste medii de cultura (spatii protejate), se pot obtine rezultate deosebite, mai ales in ceea ce priveste productia, fara folosirea substantelor chimice de sinteza.
Lumina
Conditioneaza valorile celorlalti factori cu care se coreleaza direct. Cercetarile au scos la iveala faptul ca planta are cerinte moderate fata de acest principal factor de vegetatie.
Deficitul de lumina duce la alungirea plantelor si reducerea fructificarii, iar excesul de lumina provoaca imbatranirea prematura a plantei, diminuand in acest fel potentialul de productie.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Umiditatea
Se dirijeaza la sol prin udarea culturii cu norme de apa de 250-300 m3/ ha, iar umiditatea atmosferica se dirijeaza cu ajutorul sistemului de aerisire cu care spatiul protejat este dotat.
Datorita sistemului radicular bine dezvoltat si zestrei sale genetice valoroase, aceasta specie rezista in conditii de seceta mult mai mult decat castravetele comun. Putem concluziona ca Momordica are pretentii moderate fata de apa si se aplica in general 14-16 udari.
Temperatura
Trebuie mentinuta in limita parametrilor optimi, luandu-se masurile ce se impun pentru asigurarea acestor valori. In general, acest factor de vegetatie trebuie dirijat in functie de intensitatea luminoasa si de umiditate. Cerintele plantei fata de acest factor de vegetatie sunt moderate.
Temperaturile ridicate, mai mari de 35°C, conduc la crearea secetei atmosferice si la pierderea viabilitatii polenului, iar in final la avortarea florilor. Temperaturile scazute determina incetinirea ritmului de crestere si dezvoltare a plantelor, mai ales a fructelor.
Fertilizarea
Se realizeaza cu ajutorul analizelor de laborator. Dupa determinarea starii de fertilitate a solului sau substratului de cultura, se administreaza periodic ingrasaminte organice naturale, pentru culturile ecologice si ingrasaminte organice si chimice, pentru culturile clasice conventionale.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News