Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferme de melci exterioare

ferme-de-melci-exterioare

Asa cum ii spune si numele, acest tip de ferma este organizata numai pe infrastructura de crestere in aer liber. Melcii sunt dispusi in tarcuri, iar pe teren sunt insamantate plante care se adapteaza zonei in care se afla ferma.


Trebuie spus ca acest tip de ferma este promovat intens de catre italieni. De altfel, 90% din melcii proveniti din aceasta tara au fost crescuti in ferme exterioare.
 
Tehnologia de crestere este relativ simpla: melcii sunt lasati sa creasca pana cand sunt recol tati, incercandu-se o limitare a presiunii exercitate pe melc (stres). Recomandarea italienilor este ca ferma sa aiba cel putin 1 hectar pentru a avea venituri importante. Aranjarea parcelelor, materialele folosite si plantele furajere sunt cele pe care vi le-am prezentat anterior.
 
Avantajul imens al acestei tehnologii este dat de investitia redusa si de un consum de timp net inferior unei ferme interioare. Dezavantajul major atarna insa si el greu in luarea unei decizit melcii sunt recoltati doar in cele cateva luni din sezonul de crestere. In aceste conditii, cantitatea de carne pe care o puteti oferi pietei va fi astfel redusa.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Orientati-va catre o ferma de crestere exterioara, in aer liber, in special nostru atunci cand doriti sa demarati aceasta afacere concomitent cu preocuparile protesionale pe care le aveti in prezent. Monitorizarea relativ redusa a melcilor va ofera timp pentru a va ocupa si de alte afaceri. Este adevarat, profiturile sunt mai mici, dar, pentru inceput, pana va faceti mana, cum se spune, este o alternativa pe care trebuie sa o aveti in vedere.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016