Ferme de melci exterioare
Asa cum ii spune si numele, acest tip de ferma este organizata numai pe infrastructura de crestere in aer liber. Melcii sunt dispusi in tarcuri, iar pe teren sunt insamantate plante care se adapteaza zonei in care se afla ferma.
Trebuie spus ca acest tip de ferma este promovat intens de catre italieni. De altfel, 90% din melcii proveniti din aceasta tara au fost crescuti in ferme exterioare.
 
Tehnologia de crestere este relativ simpla: melcii sunt lasati sa creasca pana cand sunt recol tati, incercandu-se o limitare a presiunii exercitate pe melc (stres). Recomandarea italienilor este ca ferma sa aiba cel putin 1 hectar pentru a avea venituri importante. Aranjarea parcelelor, materialele folosite si plantele furajere sunt cele pe care vi le-am prezentat anterior.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Avantajul imens al acestei tehnologii este dat de investitia redusa si de un consum de timp net inferior unei ferme interioare. Dezavantajul major atarna insa si el greu in luarea unei decizit melcii sunt recoltati doar in cele cateva luni din sezonul de crestere. In aceste conditii, cantitatea de carne pe care o puteti oferi pietei va fi astfel redusa.
 
Orientati-va catre o ferma de crestere exterioara, in aer liber, in special nostru atunci cand doriti sa demarati aceasta afacere concomitent cu preocuparile protesionale pe care le aveti in prezent. Monitorizarea relativ redusa a melcilor va ofera timp pentru a va ocupa si de alte afaceri. Este adevarat, profiturile sunt mai mici, dar, pentru inceput, pana va faceti mana, cum se spune, este o alternativa pe care trebuie sa o aveti in vedere.
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton