Ferme de melci exterioare
Asa cum ii spune si numele, acest tip de ferma este organizata numai pe infrastructura de crestere in aer liber. Melcii sunt dispusi in tarcuri, iar pe teren sunt insamantate plante care se adapteaza zonei in care se afla ferma.
Trebuie spus ca acest tip de ferma este promovat intens de catre italieni. De altfel, 90% din melcii proveniti din aceasta tara au fost crescuti in ferme exterioare.
 
Tehnologia de crestere este relativ simpla: melcii sunt lasati sa creasca pana cand sunt recol tati, incercandu-se o limitare a presiunii exercitate pe melc (stres). Recomandarea italienilor este ca ferma sa aiba cel putin 1 hectar pentru a avea venituri importante. Aranjarea parcelelor, materialele folosite si plantele furajere sunt cele pe care vi le-am prezentat anterior.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h
Avantajul imens al acestei tehnologii este dat de investitia redusa si de un consum de timp net inferior unei ferme interioare. Dezavantajul major atarna insa si el greu in luarea unei decizit melcii sunt recoltati doar in cele cateva luni din sezonul de crestere. In aceste conditii, cantitatea de carne pe care o puteti oferi pietei va fi astfel redusa.
 
Orientati-va catre o ferma de crestere exterioara, in aer liber, in special nostru atunci cand doriti sa demarati aceasta afacere concomitent cu preocuparile protesionale pe care le aveti in prezent. Monitorizarea relativ redusa a melcilor va ofera timp pentru a va ocupa si de alte afaceri. Este adevarat, profiturile sunt mai mici, dar, pentru inceput, pana va faceti mana, cum se spune, este o alternativa pe care trebuie sa o aveti in vedere.
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Iata pasii principali si ce resurse sunt necesare pentru a infiinta o ferma de...
21 de Plante aromatice: De la remedii naturale la retete delicioase
21 de Plante aromatice: De la remedii naturale la retete delicioase
Multe dintre acestea au si proprietati medicinale, fiind folosite pentru ceaiuri, tincturi sau...
Glicina in gradina: Cum sa cresti si sa ingrijesti glicina ca un expert
Glicina in gradina: Cum sa cresti si sa ingrijesti glicina ca un expert
Plantare si ingrijire   Glicina este o planta cataratoare spectaculoasa, apreciata...
Cat costa un roi de albine cu stup?
Cat costa un roi de albine cu stup?
Factori care influenteaza pretul unui roi de albine Pretul unui roi de albine poate varia...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton