Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma de raci. Tipuri de iazuri

ferma-de-raci-tipuri-de-iazuri

Iazurile impadurite dau multa umbra, mentin o temperatura aproape de cea optima pentru dezvoltarea si reproducerea racilor si ofera o bogata varietate de hrana organica vegetala si animala.


Se intalnesc in natura, dupa modul in care sunt amplasate , urmatoarele tipuri de iazuri:
 
- iazuri impadurite pe tot perimetrul
 
- iazuri semi-impadurite
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
- deschise
 
- permanente
 
- semi permanente
 
- artificiale, construite de fermieri
 
Iazurile impadurite dau multa umbra, mentin o temperatura aproape de cea optima pentru dezvoltarea si reproducerea racilor si ofera o bogata varietate de hrana organica vegetala si animala. 
 
Iazurile semi-impadurite sunt cel mai des intalnite la noi in tara, indiferent de zona de relief, au calitati climatice mai bune de cat cele impadurite, dar nu pot asigura o temperatura optima pentru dezvoltarea normala a racilor, oferta naturala de hrana este la fel de bogata si variata.
 
Iazurile deschise sunt prezente mai ales la ses si au o constructie naturala sau artificiala. Pot asigura o temperatura optima de dezvoltare a racilor, au hrana naturala din vegetatia de langa maluri, microorganisme, nevertebrate si vertebrate mici. 
 
Cel mai des le intalniti in zonele de campie, unde s-au format din acumulari de apa, dar si con struite pentru irigatii, de-a lungul raurilor, baltilor.
 
Hrana este abundenta si solul este putin nisipos, creand un habitat acceptat de rac.
 
Iazurile permanente sunt intalnite de obicei la munte, unde sunt surse de apa, izvoare cu actiune permanenta, sau in zonele de deal, avand ca sursa apa freatica care este la mica adancime, aproape de suprafata, la 50 cm sau 1 m. Apa este foarte bogata in oxigen si multe minerale, iar hrana se costituie din microorganisme si mici vertebrate.
 
Iazuri semi-permanente sunt intalnite in zonele de campie, lacuri de acumulari sau baraje executate pentru agricultura, care in perioada verii prin evaporarea apei pierd o mare parte din cantitatea de apa. Au o vegetatie abundenta si pot constitui zone ideale de crestere a racilor. Hrana este constituita din vegetatie, microorganisme si moluste, viermi, rame, ciuperci etc.
 
Iazurile artificiale sunt intalnite peste tot acolo unde omul a vrut sa -si faca o alimentare cu apa. Cele mai mari sunt barajele de hidroc entrale, Bicaz, Vidraru, etc. Aici se intalnesc destul de rar raci din cauza conditiilor de clima si a temperaturilor mai scazute.
 

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016