Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ciuperci champignon. Prevenirea si combaterea atacului acarienilor

ciuperci-champignon-prevenirea-si-combaterea-atacului-acarienilor

Prezenta acarienilor in numar mare denota, la fel ca si in cazul musculitelor, un substrat necorespunzator, dar si conditii precare de igiena culturala. De aceea trebuie luate masuri stricte vizand prevenirea aparitiei si inmultirii acestor daunatori incepand cu primele etape ale ciclului de cultura.


Afla mai multe detalii despre cultura si despre cum poti face un business din ciuperci cu ajutorul ghidului complet "Cultivarea Ciupercilor Champignon"...click AICI pentru detalii si comenzi<<

Trebuie intretinuta o curatenie exemplara in ciupercarie, inclusiv in perimetrulce cuprinde platforma/hala de compostare, constructiile ce adapostesc pasteurizarea compostului si pregatirea amestecului de acoperire.
 
Atunci cand sunt vechi si mucegaite paiele, gunoiul de cal, dar mai ales cel de pasari – constituie adevarate focare de inmultire a acarienilor. De aceea materialele de proasta calitate nu vor fi introduse la compostare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Compostarea si pasteurizarea trebuie sa se realizeze in bune conditii, cu respectarea tehnologiei, mai ales a duratei si a temperaturilor optime (pasteurizarea 6-8 ore la 58 -60o C): doar astfel se va asigura distrugerea acarienilor, musculitelor si nematozilor in toate stadiile de dezvoltare.

La fel se va proceda la prepararea si dezinfectarea amestecului de acoperire: termica – folosind abur (6 ore la 60-62o C, sau 3 ore la 65-70o C) sau chimica – folosind formalina (1,5 -2,0 litri/mc amestec).
 
Se vor aplica masuri de prevenire si control vizand patrunderea si dezvoltarea populatiilor de muste si musculite, care pot vehicula si acarieni.
 
Se vor aduna toate resturile de la cules sau de alta natura si se vor depune la groapa de gunoi, aflata cat mai departe de ciupercarie.
 
Se vor dezinfecta termo-chimic toate spatiile de productie la sfarsitul fiecarui ciclu, cu substratul in incinta, dupa care acesta se va evacua la distanta cat mai mare de ciupercarie.
 

Tratamente chimice

 
– la insamantare se foloseste diazinon incorporat in compost sub forma de Basudin 5 G-200 g/tona compost sau Diazol 60 EC – 20 ml/tona compost;
– dupa acoperire, in prima saptamana, se poate trata cu dicofol-Kelthane 18,5 EC sol. 0,2% pe straturi si rafturi, sau propargit – Omite 57 E sol. 0,15%

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016