Cresterea lipitorilor. Inmultirea lipitorilor
Lipitorile sunt hermafrodite, avand atat organe femininine cat si masculine. Totusi, lipitorile se inmultesc si intre ele. Ca si ramele care au de asemenea, o clitellum, o regiune de piele ingrosata, care este evidenta numai in timpul perioadei de reproducere.
Acest clitellum secreta un cocon de o consistenta dur-gelatinoasa care contine nutrienti, si in care sunt depuse ouale.
 
Lipitorile sunt mentinute individual pentru o luna inainte de copulatie si apoi doi indivizi se pun pentru o luna in acelasi acvariu pentru copulatie. Coconii vor fi depusi pe un substrat, nu in apa. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Cel mai bun substrat pentru depunerea coconilor este turba. Lipitorile produc mai multi coconi atunci cand sunt mentinuti individual intr-un container. Aceasta este informatia de baza pentru lipitorile medicinale.
 
De obicei, dureaza doua saptamani pana cand puii de lipitoare iese din ou. Devin mature in aproximativ un an. Imediat dupa iesirea din coconi, lipitorile sunt gata sa-si caute hrana. Ele trebuie sa manance bine pentru a creste rapid. Astfel, cele mai bune exemplare vor deveni regine (ca matca in cazul albinelor) pentru generatia viitoare. O lipitoare traieste intre 2 si 8 ani. In unele studii se afirma ca traiesc chiar si 10 ani.
 
Un aspect remarcabil cu privire la lipitori este comportamentul lor natural fata de pui. De exemplu, se pare ca multe lipitori sunt parinti dedicati care isi ingrijesc puii intr-un mod similar cu cel al pasarilor sau chiar al mamiferelor.
 
Lipitorile isi ingrijesc puii cu o deosibita grija: cara ouale sau puii in formatiuni similare cu un marsupiu si construiesc cuiburi. Nu de putine ori, lipitorile parinti isi hranesc puii, fie in mod direct prin transmiterea nutrientilor prin invelisul corpului, fie indirect prin prinderea hranei si oferirea acesteia progeniturilor. Lipitorile au grija de pui pana cand acestia ajung la maturitate si pot supravietui singuri, aproximativ un an.
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.86 din 21 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton