Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea lipitorilor. Inmultirea lipitorilor

cresterea-lipitorilor-inmultirea-lipitorilor

Lipitorile sunt hermafrodite, avand atat organe femininine cat si masculine. Totusi, lipitorile se inmultesc si intre ele. Ca si ramele care au de asemenea, o clitellum, o regiune de piele ingrosata, care este evidenta numai in timpul perioadei de reproducere.


Acest clitellum secreta un cocon de o consistenta dur-gelatinoasa care contine nutrienti, si in care sunt depuse ouale.
 
Lipitorile sunt mentinute individual pentru o luna inainte de copulatie si apoi doi indivizi se pun pentru o luna in acelasi acvariu pentru copulatie. Coconii vor fi depusi pe un substrat, nu in apa. 
 
Cel mai bun substrat pentru depunerea coconilor este turba. Lipitorile produc mai multi coconi atunci cand sunt mentinuti individual intr-un container. Aceasta este informatia de baza pentru lipitorile medicinale.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
De obicei, dureaza doua saptamani pana cand puii de lipitoare iese din ou. Devin mature in aproximativ un an. Imediat dupa iesirea din coconi, lipitorile sunt gata sa-si caute hrana. Ele trebuie sa manance bine pentru a creste rapid. Astfel, cele mai bune exemplare vor deveni regine (ca matca in cazul albinelor) pentru generatia viitoare. O lipitoare traieste intre 2 si 8 ani. In unele studii se afirma ca traiesc chiar si 10 ani.
 
Un aspect remarcabil cu privire la lipitori este comportamentul lor natural fata de pui. De exemplu, se pare ca multe lipitori sunt parinti dedicati care isi ingrijesc puii intr-un mod similar cu cel al pasarilor sau chiar al mamiferelor.
 
Lipitorile isi ingrijesc puii cu o deosibita grija: cara ouale sau puii in formatiuni similare cu un marsupiu si construiesc cuiburi. Nu de putine ori, lipitorile parinti isi hranesc puii, fie in mod direct prin transmiterea nutrientilor prin invelisul corpului, fie indirect prin prinderea hranei si oferirea acesteia progeniturilor. Lipitorile au grija de pui pana cand acestia ajung la maturitate si pot supravietui singuri, aproximativ un an.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016