Salcia energetica: Fertilizarea culturii
In primii doi-trei ani, plantatia de salcie energetica are nevoie de ingrasaminte, in special pe baza de azot.
Fertilizarea se face fie cu produse chimice, fie cu namol de la statiile de epurare ale localitatilor.
Iata care sunt recomandarile:
- anul I – 450 kg/ha
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propria ta Plantatie de Paulownia
Cum sa castigi 30 000 euro ha chiar din cel de-al 3-lea an al afacerii tale cu fabulosii arbori Paulownia Comanda acum CD-ul tau despre Plantatia de Paulownia Este UNICUL ghid aparut pe piata ideilor de afaceri privind infiintarea unei plantatii de Paulownia El iti arata de la A la Z ce inseamna aceasta afacere si te invata cum sa...
Oferta Speciala
valabila 48h
- anul II – 100-150 kg/ha
- anul III – 100-150 kg/ha
Administrarea se face primavara, inainte de a incepe cresterea lujerilor. Trebuie sa se acorde o mare atentie, astfel incat echipamentul sau utilajul folosit sa nu distruga tulpina!
Imprastierea namolului se face inainte de plantatie sau imediat dupa recoltare, cu ajutorul utilajului clasic de imprastiat balegar. Namolul asigura necesarul de fosfor (P), dar nu si necesarul de potasiu (K), motiv pentru care acesta se administreaza separat. De asemenea, frunzele cazute asigura o buna sursa de fertilitate pentru sol.
Dozele optime de ingrasaminte chimice (kg/ha s.a.), in functie de fertilitatea naturala a solului, sunt:
Ingrasamintele cu fosfor si potasiu si 1/3 din doza de ingrasaminte cu azot se vor aplica toamna, inainte de semanat, iar 2/3 din doza de azot se va aplica in ferestrele din iarna sau in primavara.
Intrucat puietii plantati inmuguresc rapid, erbicidul combinat impotriva buruienilor cu germeni - care se poate utiliza foarte eficient si in cantitati mari - va fi dispersat la 1-3 zile dupa plantare.
Erbicidarea va fi completata frecvent cu utilizarea cultivatorului la viteze crescute si ocazional cu sapat manual, insa numai in anul plantarii. In conditii optime, in doar cateva luni, cresterea salciei va fi substantiala. Astfel, dupa cca. 6 luni, salcia poate ajunge la o inaltime de 4-5 metri.

Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Fabrica de Zahar Bod reia productia
Compania Best Achizitii S.R.L are in plan sa-si reia productia de zahar din sfecla de zahar in 2023. Incepand cu 1 noiembrie 2022, compania va demara procedura de negociere si achizitie de sfecla de zahar de la producatorii si asociatiile de producatori interesate.... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>