Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultura de sofran. Pregatirea solului

cultura-de-sofran-pregatirea-solului

Precedand plantarea bulbilor, solul este arat la o adancime de aproximativ 30 cm si lasat sa se odihneasca pentru o perioada - de la cateva saptamani la toata iarna.


Suprafata cultivata este impartita in parcele de aproximativ 1000 metri patrati (20 x 40-50 m). O sapa este utilizata pentru prepararea patului; patru brazde paralele, 2 cu 2, sunt taiate la o adancime de aproximativ 10 cm pe o lungime de 10-15 cm.
Bulbii sunt usor pozitionati cu varful cat mai sus, in general, in contact unul cu altul. Ei sunt apoi acoperiti cu solul din urmatoarea brazda, in linie, pentru a forma o movila de aproximativ 10 cm inaltime. Patru brazde alcatuiesc un pat, numit local un plasture.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Fiecare plasture este de aproximativ 80 cm latime, usor ridicat la o inaltime de 10-15 cm si aproximativ 50 cm lungime. Plasturi sunt separati unul de altul printr-o brazda, de aproximativ 30 cm latime, care serveste pentru a oferi acces pentru cultivare si mai presus de toate actioneaza ca un sant de drenaj.
 
Cele mai indicate soluri pentru cultura crocusului sunt cele nisipoase ingrasate cu un an inainte de plantare cu mranita bine putrezita. Bulbii se scot din pamant dupa 2-3 ani de cultura, dupa ce frunzele s-au ingalbenit. La scoatere se sorteaza pe calitati si apoi se introduc in incaperi uscate, racoroase si bine aerisite.

Toamna bulbii mici se planteaza pe brazde, afara pentru a-i cultiva mai departe, iar ceilalti pot fi plantati in parcuri si gradini in scop decorativ sau se rezerva pentru cultura fortata.
 
Prepararea terenului pentru plantarea de sofran implica, in general, aratul solului la o adancime de aproximativ 300 mm si apoi imbunatatirea acestuia.

Aceasta operatie nu este greu de mecanizat, deoarece aratul si imbunatatirea poate fi realizata utilizand echipamentul obisnuit disponibil pe majoritatea fermelor, in timp ce in cazul fermelor familiale mici, care nu iau parte la activitati agricole pe scara larga, un tractor echipat corespunzator de mers pe jos este suficient: un tractor de mers pe jos de 10 kW, cu un plug creasta si masina de prasit permite unei suprafate de 1000 m sa fie lucrata in aproximativ doua ore si care urmeaza sa fie imbunatatita in aproximativ o ora. 
 
La pregatirea solului este, totusi, foarte importanta evitarea stagnarii apei, ceea ce este foarte periculos pentru aceasta cultura, astfel incat solul este adesea pregatit in creste pentru a scurge apa. Crestele pot fi realizate in diverse moduri, dar cel mai bun este sa puna in aplicare orice fel de creste care, cu un pic de efort, combina masinile folosite pentru plantarea materialului vegetal.
 
In studiile efectuate in Italia, cu o creasta, sau in combinatie cu o masina de plantat cartofi, a fost posibil sa se faca creste de aproximativ 150 mm inaltime si 1 m latime, separate prin brazde de circa 300 mm. Cu toate acestea, rata acestei masini variaza in functie de conditiile de utilizare, osciland intre 2 si 10 h/1000 m.

Promotii de care sa te indragostesti. Ghiduri cu pana la 50% REDUCERE + TRANSPORT GRATUIT...click AICI pentru detalii si comenzi<<

 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016