Agricultura ecologica a Romaniei in 2020 pagina 11
Conferinte de specialitate pentru initierea in afaceri agroecologice
Conferintele se vor desfasura pe durata a patru ore, de la 10.00 la 14.00, in fiecare zi de miercuri, programul unei conferinte fiind structurat pe problemele legate de piata produselor ecologice, de dimensionarea tehnica si financiara a afacerii - surse de finantare europeana, de tehnologia de productie si procesare, dar si de functiile unei ferme ecologice.
Tematica fost aleasa cu mare ...
Noi reguli pentru comerciantii din piete. De ce documente au nevoie pentru a vinde
Potrivit Legii nr. 145/2014 agricultorii persoane fizice care vand produse agricole in piete trebuie sa detina un atestat de producator si un carnet de comercializare.
Atestatul de producator reprezinta documentul care confirma persoanei fizice care desfasoara o activitate economica in sectorul agricol calitatea de producator agricol.
Carnetul de comercializare a produselor reprezinta documentul ...
Produsele bio, cel mai bun brand de tara pentru Romania
In prezent, Romania are un potential imens in agricultura ecologica, cu o suprafata de 300.000 de hectare de teren arabil certificat ecologic pentru productie si alte 500.000 de pajisti si un numar de 15.500 de operatori inregistrati in sistem la finele anului 2013.
In acest context zona produselor bio a cunoscut in aultimii ani o mare dezvoltare, fapt ce l-a determinat pe Daniel Constantin, ...
Targ dedicat fermelor de familie, in curtea MADR
Astazi, in curtea MADR si-a deschis portile un nou targ de produse traditionale, de aceasta data manifestarea fiind intitulata „Ferma de familie hraneste lumea, protejand planeta”.
Vizitatorii vor putea alege dintr-o paleta vasta de produse traditionale si ecologice de calitate, cum sunt magiunul de prune, dulceturile de afine, caise, capsune, catina, cirese negre, coacaze ori ...
Daniel Constantin: Romania foloseste mult mai putine ingrasaminte in agricultura, in comparatie cu tarile dezvoltate
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a participat zilele trecute la forumul regional privind viitorul agriculturii,manifestare organizata de Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania, impreuna cu Organizatia Europeana a Proprietarilor de Pamant .
Subiectele abordate la acest forum au vizat problemele agriculturii la nivel mondial, schimbarile climatice si modul in care poate coexista ...
Pomi fructiferi - plantare, ingrijire, combatere daunatori
Este esential ca fiecare fermier ca cunoasca tehnologia de intretinere a plantatiei pana la intrarea pe rod, care sunt bolile si daunatorii la soiurile pe care le cultiva si care sunt tratamentele pe care trebuie sa le aplice.
Parul se poate planta toamna sau primavara si de regula se altoieste pe un portaltoi de gutui cu avantajul ca limiteaza intr-o anumita masura cresterea si grabeste fructificarea. ...
Peste 7 milioane de euro acordate ajutoarelor de minimis in agricultura ecologica
Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, intrucat pentru anul 2013 suma alocata sectorului de agricultura ecologica, pentru perioada de conversie, a fost de 4.098.000 euro, prin proiectul de Hotarare privind aprobarea schemei de minimis „Ajutor specific compensatoriu acordat exploataţiilor vegetale inregistrate in sistemul de agricultura ecologica”, operatorii aflati in ...
Afaceri profitabile in 2014 si 2015: Cultivarea trufelor!
Vrei ca trufele sa arate perfect atunci cand le vei plasa catre cele cateva restaurante pe care le poti aproviziona cu trufe de calitate superioara.
In realitate, bucatarii restaurantelor de lux vor duce aprige "lupte" pentru a gasi un furnizor serios de trufe. Se intampla pentru ca desi avem teren mult, slava cerului, romanii nu cultiva trufe prea des.
Se cultiva greu, spun unii. Altii ...
Produsele traditionale harghitene, respinse de la atestare pentru ca nu li s-a putut proba vechimea
Conform datelor furnizate de functionarii din cadrul DADR Harghita, niciun produs din acest judet nu a fost atestat ca fiind traditional de catre Ministerului Agriculturii, dupa modificarea procedurilor legale, producatorii intampinand dificultati in a gasi referinte documentare despre vechimea retetelor folosite.
Consilierul Gyorgy Erzsebet, din cadrul Directiei pentru Agricultura si ...
Declaratii pesimiste ale presedintelui Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli din Romania
In cursul saptamanii trecute, Viorel Matei, presedinte al Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli din Romania a declarat ca este de parere ca Uniunea Europeana nu doreste sa sprijine agricultura romaneasca pentru ca daca s-ar dezvolta la adevaratul potential, ar acoperi pietele multor tari europene si le-ar crea probleme sociale.
„Romanii nu pot intra in alte tari cu agricultura ...
Cultivarea plantelor aromatice: oregano are nevoie de mult soare
Planta se cultiva excelent in locuri aflate in plin soare, insa poate fi crescut si in casa, in ghiveci, atata timp cat beneficiaza de lumina suficienta. Oregano are nevoie de lumina puternica, deic in interior trebuie tinut la o fereastra orientata spre est sau sud (dar cu lumina filtrata la amiaza).
Se uda regulat, dar nu in exces; pamantul trebuie sa se usuce intre udari, iar daca se intarzie nu ...
Cititorii site-ului au evaluat articolele din sectiunea "Agricultura ecologica" cu
3.93 / 5
din 39456 evaluari
Pagina: «345678910111213141516171819»
Diverse
„Imagini socante in Bascov, sange revarsat direct in raul Bascov, afluent al raului Arges. ...
Acest decret vizeaza sa ”creasca investitiile in industriile manufacturiere si in ...
"Desi observam imbunatatiri in ceea ce priveste mediul din Europa, iar Pactul ecologic pune ...
Bill Gates, cunoscut pentru sistemul de operare Windows si compania Microsoft, a devenit acum ...
Primul lucru a fost sa facem transparente solicitarile. Ele sunt pe site-ul Ministerului ...
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a anuntat ca deschide, in perioada 4 ...
"Federatia Nationala PRO AGRO se alatura celor mai importante organizatii ale fermierilor ...
”Interesul romanilor pentru carnea de peste si produsele derivate din peste a sporit in ...
O productie superioara din punct de vedere calitativ si cantitativ implica o buna cunoastere a ...
Practica "insamantarii norilor" a fost descoperita in SUA in 194,6 de catre un chimist ...