Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF anunta reducerea normei de venit pentru fermierii care au culturi calamitate

anaf-anunta-reducerea-normei-de-venit-pentru-fermierii-care-au-culturi-calamitate

Procedura de aplicare a noilor prevederi legale se stabileste prin ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala cu avizul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.


Pentru veniturile din activitati agricole realizate de persoanele fizice, individual sau intr-o forma de asociere, in cazul in care s-au inregistrat pierderi ca urmare a unor fenomene meteorologice nefavorabile care pot fi asimilate dezastrelor naturale precum inghetul, grindina, poleiul, inundatiile, ploaia abundenta, seceta, precum si a celor produse de animalele salbatice, care afecteaza peste 30% din suprafetele destinate productiei agricole vegetale/animale detinute, norma de venit se reduce proportional cu pierderea respectiva.

Potrivit art.73 alin.(8) din Legea nr.571/2003, constatarea pagubelor si evaluarea pierderilor se face, la cererea persoanelor fizice/asocierilor fara personalitate juridica care desfasoara activitati agricole pentru care venitul anual se stabileste pe baza de norme de venit, de o comisie constituita pe plan local, prin ordin al prefectului judetului/municipiului Bucuresti la propunerea directorului executiv al directiei agricole judetene/municipiului Bucuresti, dintr-un reprezentant al primariei, un specialist al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, un reprezentant al directiei agricole judetene/municipiului Bucuresti si un reprezentant al directiei generale regionale a finantelor publice din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.
 
Reducerea normei de venit se face de organul fiscal competent, la cererea contribuabilului, pe baza documentelor justificative eliberate de comisia de specialitate mentionata mai sus.
 
Procedura de reducere a normei de venit, in cazul activitatilor agricole, reglementeaza urmatoarele aspecte:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 

- detalierea conditiilor pe care trebuie sa le indeplineasca contribuabilii care desfasoara activitati agricole pentru a beneficia de facilitatea prevazuta de lege;
- modalitatea de constatare a pagubelor inregistrate de productia vegetala/animala si stabilirea pierderii;
- modalitatea de reducere a normei de venit si de stabilire a venitului net anual.
 
Totodata, prin prezentul proiect de ordin se propune aprobarea modelului si continutului urmatoarelor formulare, utilizate in aplicarea procedurii de reducere a  normei de venit:
 
- Cerere pentru constatarea pagubelor si evaluarea pierderilor produse de calamitatile naturale in cazul culturilor agricole/efectivelor de animale;
- Proces-verbal de constatare si evaluare a pagubelor;
- Cerere privind reducerea normei de venit, in cazul activitatilor agricole;
- Referat privind reducerea normei de venit, potrivit art.73 alin.(7) din Legea nr.571/2003;
- Decizie de respingere a cererii privind reducerea normei de venit, in cazul activitatilor agricole.

Sursa: ANAF
Foto: inhabitat.com

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016