Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oros: Despagubiri de 850 de milioane lei pentru fermierii afectati de seceta

oros-despagubiri-de-850-de-milioane-lei-pentru-fermierii-afectati-de-seceta

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, anunta despagubiri de 850 de milioane de lei pentru fermierii afectati de seceta.


"Pentru ca aceasta rectificare bugetara din saptamana trecuta ne-a permis sa alocam 850 de milioane lei si aici vreau sa subliniez 850 milioane lei, nu 300 sau 400 milioane lei cum am vazut in alta parte, 850 milioane lei pentru seceta, ceea ce in opinia noastra asigura minimum 80% din cuantum pe care o sa-l directionam ca si despagubire in luna septembrie, urmand ca restul de 20% sau mai putin, cat va ramane, sa fie dat fermierilor la rectificarea din octombrie. Am facut acest lucru pentru ca sa ni se permita ca sume importante sa le dirijam si catre celelalte sectoare din agricultura si aici ma refer la sectorul zootehnic. Si, de altfel, toate programele aflate in derulare sa fie finantate", a mentionat Oros.
 
Ministrul Agriculturii a subliniat ca in cursul zilei de marti a avut o intalnire cu liderii celor mai mari asociatii din agricultura "pentru a gandi impreuna despagubirile legate de seceta".
 
"Astazi (marti, n.r.) am avut o intalnire cu liderii celor mai mari asociatii din agricultura pentru a gandi impreuna despagubirile legate de seceta. In ordonanta de urgenta pe care noi am comunicat-o Bruxelles-ului, am facut niste calcule care sunt valabile si vor ramane valabile unde se aloca un anumit cuantum pentru fiecare hectar in functie de tipul de cultura: 925 lei pentru grau si secara, 805 lei petru triticale, 912 lei orz, 951 lei orzoaica, 772 lei ovaz, 1.002 lei rapita", a spus Adrian Oros.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Ministrul Agriculturii a precizat ca la rectificarea bugetara bugetul MADR a fost suplimentat cu 3,445 miliarde lei.
 
"Asa cum unii dintre dvs. ati constatat, bugetul MADR a fost suplimentat cu 3.445.000.000 lei. Ce ne asigura aceasta rectificare? Ne asigura sa compensam cat mai echitabil, cat mai echilibrat, cat mai obiectiv pierderile inregistrate de toti actorii din agricultura, atat cei afectati direct de seceta dar si pierderile inregistrate de alte sectoare care au fost lovite indirect atat de seceta, cum este sectorul zootehnic, dar si de evolutia pandemiei Covid-19. Si aici ma refer la sectorul zootehnic, atat bovine pentru lapte, carne, ovine si caprine, porc si pasare si apicultura", a mai spus Adrian Oros.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.63 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016