Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
26 octombrie, termen de plata pentru impozitul pe veniturile agricole
Contribuabilii care obtin venituri din activitatile agricole pentru care venitul net se determina pe baza de norme de venit au obligatia platii primei rate a impozitului pe venit pana la data de 26 octombrie 2015.
Fermierii care obtin venituri din activitati agricole pe baza de norme de venit (provenind din cultivarea produselor agricole vegetale, exploatarea plantatiilor viticole, pomicole, arbustilor fructiferi si altele asemenea, cresterea si exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animala, in stare naturala), au obligatia de a plati pana la data de 26 octombrie 2015 prima rata a impozitului pe venit.
Normele de venit sunt stabilite pe unitatea de suprafata (ha)/cap de animal/familie de albine, pe categorii de produse vegetale si animale, fiind publicate pe pagina de Internet a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.
Contribuabilii care realizeaza venituri din cultivarea produselor vegetale de pe suprafate mai mici sau detin animale sau pasari mai putine decat limita impozabila, prevazuta la art.72 alin.(2) din Codul Fiscal, nu au obligatii declarative.
Impozitul reprezinta 16% din norma de venit stabilita pentru fiecare ha sau cap de animal.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
Termene de plata
Plata impozitului catre bugetul de stat pentru anul 2015 se face in doua rate egale, de 50%, pana la 26 octombrie inclusiv, respectiv 15 decembrie, inclusiv. Impozitul este final si nu se recalculeaza de catre organul fiscal.
Reamintim contribuabililor care realizeaza venituri din activitati agricole impuse pe baza de norme de venit ca, potrivit art.1 alin.(1) din O.M.F.P. nr.1.714/2013, persoanele fizice care datoreaza impozit si contributii aferente veniturilor din activitati agricole, precum si accesorii pentru neachitarea la scadenta a acestora, pot efectua plata acestor obligatii fiscale si la compartimentele de specialitate ale unitatii administrativ-teritoriale corespunzatoare localitatii in care isi au domiciliul fiscal, in numerar, daca in localitatea unde isi au domiciliul fiscal nu exista o unitate teritoriala a A.N.A.F.si intre unitatea administrativ-teritoriala, prin primar, si directia generala regionala a finantelor publice in a carei raza se afla localitatea , prin directorul general sau imputernicitul acestuia, s-a incheiat un protocol in acest scop.
Sursa: D.G.R.F.P. Galati
Foto: pixabay.com
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » Seful AFM: Se mareste bugetul programului Casa Verde Fotovoltaice
- » Valoarea productiei agricole a ajuns la 110 miliarde de lei
- » MADR lanseaza cursuri pentru utilizarea produselor de protectie a plantelor
- » Uniunea Europeana: Romania ocupa locul doi in topul exporturilor de cereale
- » Fonduri europene: Sprijin pentru exploatatiile pomicole
Idei de afaceri in agricultura