Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

26 octombrie, termen de plata pentru impozitul pe veniturile agricole

26-octombrie-termen-de-plata-pentru-impozitul-pe-veniturile-agricole

Contribuabilii care obtin venituri din activitatile agricole pentru care venitul net se determina pe baza de norme de venit au obligatia platii primei rate a impozitului pe venit pana la data de 26 octombrie 2015.


Fermierii care obtin venituri din activitati agricole pe baza de norme de venit (provenind din cultivarea produselor agricole vegetale, exploatarea plantatiilor viticole, pomicole, arbustilor fructiferi si altele asemenea, cresterea si exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animala, in stare naturala), au obligatia de a plati pana la data de 26 octombrie 2015 prima rata a impozitului pe venit.

Normele de venit sunt stabilite pe unitatea de suprafata (ha)/cap de animal/familie de albine, pe categorii de produse vegetale si animale, fiind publicate pe pagina de Internet a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Contribuabilii care realizeaza venituri din cultivarea produselor vegetale de pe suprafate mai mici sau detin animale sau pasari mai putine decat limita impozabila, prevazuta la art.72 alin.(2) din Codul Fiscal, nu au obligatii declarative.

Impozitul reprezinta 16% din norma de venit stabilita pentru fiecare ha sau cap de animal.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Termene de plata

Plata impozitului catre bugetul de stat pentru anul 2015 se face in doua rate egale,  de 50%, pana la 26 octombrie inclusiv, respectiv 15 decembrie, inclusiv. Impozitul este final si nu se recalculeaza de catre organul fiscal.

Reamintim contribuabililor care realizeaza venituri din activitati agricole impuse pe baza de norme de venit ca, potrivit art.1 alin.(1) din O.M.F.P. nr.1.714/2013, persoanele fizice care datoreaza impozit si contributii aferente veniturilor din activitati agricole, precum si accesorii pentru neachitarea la scadenta a acestora, pot efectua plata acestor obligatii fiscale si la compartimentele de specialitate ale unitatii administrativ-teritoriale corespunzatoare localitatii in care isi au domiciliul fiscal, in numerar, daca in localitatea unde isi au domiciliul fiscal nu exista o unitate teritoriala a A.N.A.F.si intre unitatea administrativ-teritoriala, prin primar, si directia generala regionala a finantelor publice in a carei raza se afla localitatea , prin directorul general sau imputernicitul acestuia, s-a incheiat un protocol in acest scop.

Sursa:  D.G.R.F.P. Galati
Foto: pixabay.com

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016