Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Preturile medii ale produselor agricole, pe baza carora se calculeaza impozitul pe arenda
Acestea sunt prevazute in centralizatorul ANAF cu preturile-bareme pe judete la produsele agricole, preturi stabilite de catre fiecare Consiliu Judetean.
Potrivit Codului Fiscal, in cazul in care arenda se exprima in natura evaluarea in lei se face pe baza preturilor medii ale produselor agricole. Aceste preturi sunt stabilite prin hotarari ale consiliilor judetene si, respectiv, ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti, ca urmare a propunerilor directiilor teritoriale de specialitate ale Ministerului Agriculturii.
La nivelul fiecarul judet, Consiliile Judetene stabilesc, astfel, preturile-bareme pe baza carora se calculeaza impozitele pe veniturile obtinute din arenda platita in natura şi le comunica Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Un centralizator pe 2017 al acestor preturi, intocmit de ANAF, arata ca acum baremele respective sunt usor mai mici, cu pana la 50 de lei pe tona, fata de cele consemnate in 2016.
Pentru gau, maximele – de peste 600 de lei pe kilogram – se regasesc in Bistrita-Nasaud, Dambovita, Teleorman si Tulcea, iar minimele – sub 500 de lei pe kilogram – sunt intalnite in Olt, Salaj, Timis, Botosani si Buzau.
Pentru porumb, maximele – de peste 600 de lei pe kilogram – se regasesc in Dambovita, Giurgiu, Bistrita-Nasaud si Tulcea, iar minimele – sub 500 de lei pe kilogram – sunt intalnite in Botosani, Buzau, Cluj, Dolj si Salaj.
Pentru floarea-soarelui, maximele – de peste 1.300 de lei/kilogram – se regasesc in Constanta, Ialomita, Damboviţa, Iasi, Tulcea si Teleorman, iar minimele – sub 1.200 de lei/kilogram – sunt intalnite in Braila, Buzau, Timis, Olt, Arges si Cluj.
Pentru rapita, maximele – de peste 1.400 de lei/kilogram – se regasesc in Tulcea, Vaslui, Ialomita si Dambovita, iar minimele – sub 1.100 de lei/kilogram – sunt intalnite in Arges, Timis, Buzau si Braila.
Pe de alta parte, potrivit ultimelor date ale Ministerului Agriculturii, cotatiile la zi pe piata libera sunt urmatoarele:
- grau - 630 de lei/kilogram in Banat, 744 de lei/kg in Muntenia, 650 de lei/kg in Oltenia si 760 de lei/kg in Portul Constanta;
- porumb - 614 lei/kilogram in Banat, 643 de lei/kg in Muntenia, 664 de lei/kg in Oltenia si 700 de lei/kg in Portul Constanta.
Anul trecut, in mai multe judete, cotatiile de pe piata libera scazusera sub preturile-bareme stabilite pentru impozitul pe arenda, ceea ce inseamna ca agricultorii din acele zone au fost nevoiti sa plateasca la Fisc impozite mai mari decat echivalentul aferent incasarilor obtinute la vanzare.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.25 din 2 voturiIdei de afaceri in agricultura