Agricultura ecologica: Ingrasamintele verzi
Ingrasamintele verzi provin de la plante cultivate care se incorporeaza prin aratura in sol, in momentul in care ajung la maximum de cantitate de masa verde. Ele se descompun in sol si reprezinta o sursa deosebita de elemente nutritive.
In aceasta grupa intra plante precum leguminoasele (lupinul, sulfina, mazarichea, trifoiul) sau altele precum rapita si mustarul, care lasa in sol o mare cantitate de azot si alte elemente nutritive. 
 
De asemenea, sunt recomandate pe solurile nisipoase, sarace in humus si unde nu exista alte posibilitati de fertilizare organica, pentru a crea o structura stabila solului, a reduce eroziunea solului prin vant si apa, a preveni levigarea elementelor nutritve, in special a nitratilor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Pe langa ingrasamintele organice naturale in agricultura ecologica sunt acceptate si ingrasamintele de origine minerala. Conform legislatiei in domeniu in cadrul sistemului ecologic sunt acceptate urmatoarele ingrasaminte minerale:
 
- ingrasaminte minerale cu azot: azotatul de Chile (16% N);
 
- ingrasaminte minerale cu fosfor: fosfat natural cu continut in cadmiu inferior sau egal cu 90 mg/kg de P2O5; fosfat aluminocalcic, continut in cadmiu inferior sau egal cu 90 mg/kg de P2O5 (utilizare limitata pe solurile bazice (pH>7,5); zguri de fosfati (zgura lui Thomas), faina de oase;
 
- ingrasaminte minerale cu potasiu: sare bruta de potasiu (kainit, silvinit), sulfat de potasiu care contine sare de magneziu (derivat al sarii brute de potasiu), cenusile din lemne fara amestec de carbune de mina, cenusa obtinuta din arderea resturilor vegetale, a gunoiului paios;
 
- ingrasaminte minerale cu calciu si magneziu: carbonat de calciu de origine naturala (calcar, piatra de var, roci calcice, creta, creta fosfatata), solutie de clorura de calciu, carbonat de calciu si magneziu de origine naturala (creta magnezica, roci calcice si magnezice macinate), sulfat de calciu (ghips) numai de origine naturala, sulfat de magneziu (kieserit) numai de origine naturala;
 
- ingrasaminte minerale cu siliciu: silicati fin macinati (cuart, feldspat, bazalt, ortoclas);
 
- alte ingrasaminte minerale: sulf elementar, clorura de sodiu – numai sare din mina, pudra de roci, produse reziduale de la fabricarea zaharului, drojdii de la distilare exclusiv distilatele amoniacale, oligoelemente (bor, cupru, fier, magneziu molibden, zinc).
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Indicatii pentru depozitarea in siguranta a ingrasamintelor solide
Indicatii pentru depozitarea in siguranta a ingrasamintelor solide
Ingrasamintele sunt impartite in diferite categorii in functie de cantitatea de azot din produs....
Piata ingrasamintelor: Care sunt preturile actuale?
Piata ingrasamintelor: Care sunt preturile actuale?
Producatorii si distribuitorii de ingrasaminte au ieftinit preturile pentru a atrage clientii. Cu...
Sfaturi pentru depozitarea corecta a ingrasamintelor
Sfaturi pentru depozitarea corecta a ingrasamintelor
Umiditatea In timpul transportului si depozitarii ulterioare, este important sa protejati...
Aplicarea corecta a ingrasamintelor granulate !
Aplicarea corecta a ingrasamintelor granulate !
Atunci cand erorile de aplicare sunt vizibile, ati pierdut deja o parte din productie. Erorile de...

Ultima ora

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton