Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Piata ingrasamintelor: Care sunt preturile actuale?

piata-ingrasamintelor-care-sunt-preturile-actuale

Pe piata ingrasamintelor se inregistreaza un blocaj. Producatorii si distribuitorii de ingrasaminte nu cresc preturile, in ciuda scumpirilor la gaz.


Producatorii si distribuitorii de ingrasaminte au ieftinit preturile pentru a atrage clientii. Cu toate acestea, fermierii nu cumpara, acestia sunt ocupati cu recoltarea si semanatul. In plus, ieftinirea cerealelor ii determina pe agricultori sa considere ca ingrasamintele sunt prea scumpe.
 
In acest sens, producatorii se confrunta cu o situatie dificila. Dupa ce au fost fortati sa scada preturile, cererea tot nu arata o evolutie buna. Fermierii nu sunt dispusi sa achizitioneze, avand in vedere costul la gaze, vremea nefavorabila si scaderea preturilor la cereale.
 
In ceea ce priveste piata ingrasamintelor cu azot, ritmul a incetinit din cauza declinului cererilor din sectorul agricol. Preturile actuale la ingrasmainte nu sunt atractive pentru fermieri, iar vanzarile au scazut, conform comerciantilor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Precipitatiile din unele regiuni ale Europei, precum sudul Germaniei si Franta nu ajuta la recoltarea porumbului si insamantarea culturilor de iarna. Piata ingrasamintelor este afectata si de scaderea preturilor la cereale.
 
Producatorii din Europa sunt supusi presiunii din cauza cresterii preturilor la gaze. Costurile de productie cresc mult, in timp ce preturile ridicate la ingrasaminte nu pot fi atinse in prezent in vanzari.
 
Yara, companie chimica norvegiana, anunta inchiderea propriei linii de productie de amoniac din Tertre, Belgia, din motive de cost. Acest lucru sugereaza o scadere semnificativa a productiei de ingrasaminte in aceasta locatie. Azotul de amoniu, un produs destinat in principal pietei franceze, este probabil sa fie afectat in mod deosebit.
 
De asemenea, preturile gazelor naturale europene au inregistrat cresteri la aproape 4 euro pe megawat ora in aceasta saptamana, atingand cel mai ridicat nivel de la 1 decembrie 2023 din cauza prognozelor meteorologice care arata vreme mai rece, a tensiunilor geopolitice si a retragerilor din depozite.
 
Cererea europeana slaba a impins, din nou, preturile la ingrasaminte cu azot pe piata mondiala. Pe langa acest fapt, se adauga si intarzierea celei mai recente licitatii pentru ureea indiana. Analistii sunt de parere ca licitatia va avea loc, in cel mai bun caz, in prima saptamana a lunii noiembrie.
 
Piata a inversat aproape complet recenta crestere a preturilor dupa intarziere.In porturile din Orientul Mijlociu, ureea costa 375 dolari pe tona la sfarsitul lunii octombrie, o scadere mica fata de saptamana trecuta, dar cu 15 euro comparativ cu inceputul lunii.
 
In prezent, porturile egiptene de export percep aproape 390 dolari pe tona pentru incarcarea cu uree in noiembrie -  cu aproape 13 dolari mai putin fata de acum cateva zile - si cu 25 dolari mai putin decat la inceputul lunii.
 
Diversi retaileri si producatori europeni se abtin sa mentioneze preturi si asteapta noutatile din Orientul MIjlociu. Pretul ureei ramane stabil si pentru ca producatorii asteapta urmatoarea licitatie din India. Pe piata mondiala, cotatiile la azotul de amoniu sunt stabile pana la usor in scadere.
 
Producatorii europeni au incercat sa mareasca preturile pentru a compensa o parte din cresterea costurilor de productie, insa cererea este prea slaba si preturile reale de pe piata au avut tendinta sa scada.
 
Europenii au nevoie de azot si se lupta cu dilema azotului produs local, care este semnificativ mai scump fata de bunurile importate.
 

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016