Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfaturi pentru depozitarea corecta a ingrasamintelor

sfaturi-pentru-depozitarea-corecta-a-ingrasamintelor

Ingrasamintele sunt sensibile la influentele factorilor de mediu. Pentru a mentine calitatea buna a ingrasamantului si parametri de aplicare, la depozitare trebuie luate in considerare urmatorii factori.


Umiditatea

In timpul transportului si depozitarii ulterioare, este important sa protejati ingrasamantul de umiditate, atat de umiditate directa, cat si de umiditate ridicata din atmosfera. Mijloacele de transport trebuie mentinute curate si uscate, iar manipularea ingrasamantului trebuie sa aiba loc numai in conditii optime fara umiditate excesiva. Zona de depozitare a ingrasamantului vrac trebuie, de asemenea, sa fie curata, uscata si ferita de intemperii. Acoperiti intotdeauna ingrasamantul vrac cu o folie impermeabila imediat dupa depozitare.

LAT Nitrogen recomanda tuturor proprietarilor de depozite sa utilizeze produse absorbante pentru  umezeala (de exemplu, Terraperl sau Lithosoil 300) pentru a prtectia impotriva umezelii de pe podeaua depozitului, cauzata de exemplu de anvelopele umede ale utilajelor de manipulat.
 

Temperatura si ventilatia

Cand depozitati ingrasamintele, evitati temperaturile peste 32 °C si daca este disponibil, utilizati sistemul de ventilatie in hala de depozitare. Asigurati-va ca exista suficient spatiu intre stiva de ingrasamant si acoperis. Evitati orice sursa de caldura, cum ar fi cuptoare, echipamentele de sudura si macinare, corpurile de iluminat, intrerupatoarele de alimentare, cablurile electrice, componentele masinilor care ruleaza la cald... care pot fi un factor de declansare a incediilor in apropierea ingrasamantului depozitat.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Atunci cand este depozitat in aer liber, ingrasamantul in saci sau saci tip big bag trebuie protejat de razele directe ale soarelui, si trebuie depozitat intr-un loc bine aerisit si umbrit. Daca acest lucru nu este posibil, acoperiti sacii cu prelata impermeabila de culoare deschisa.

Compatibilitatea ingrasamintelor cu alte substante

Separati ingrasamintele care contin azotat de amoniu si uree in depozit.
Asigurati-va ca pastrati toate ingrasamintele separate de:
    • Materiale combustibile,carburanti, butelii de gaz, pesticide, precum si saruri metalice precum crom, zinc, cupru, nichel si compusi de cobalt 
    • Materiale organice sau combustibile, cum ar fi uleiuri si grasimi, rumegus, cereale, seminte, fan sau paie 
    • Substante puternic alcaline 
    • Substante precum acid clorhidric, acid sulfuric, clorura de potasiu, sulfat de amoniu si clorura de sodiu
 

Manipularea in siguranta a sacilor tip big bag

    • Cand ridicati saci mari, utilizati doar furci de ridicare cu margini rotunjite pentru a evita deteriorarea manerelor. 
    • Asezati sacii big bag numai pe suprafete plane. 
    • Acordati atentie asigurarii incarcaturii atunci cand transportati saci big bag. 
    • Asigurati-va ca nimeni nu se afla sub sau langa vehiculele de ridicare/transport.
    • Taiati sacii big bag in diagonala in partea de jos cu un dispozitiv dotat cu maner lung. Nu stati niciodata sub sacul big bag cand il deschideti.
    • Nu reutilizati sacii big bag ! Simbolurile de reciclare imprimate pe sacii big bag arata ca LAT Nitrogen contribuie la protectia mediului si sprijina reciclarea big bag-urilor.
Achizitionarea ingrasamintelor de calitate – avantaje la depozitare
Ingrasamintele de la LAT Nitrogen sunt recunoscute pentru calitatea lor foarte buna, cum ar fi duritatea mare a granulelor, abraziunea scazuta si tendinta scazuta de aglomerare, chiar si in conditii nefavorabile precum umiditatea ridicata sau fluctuanta. Aceasta calitate asigura aplicarea fara probleme a ingrasamantului chiar si dupa manipulare si depozitare si creeaza un tipar perfect de aplicare.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016