Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Sfaturi despre cum sa depozitati in mod corect ingrasamintele
Ingrasamintele sunt foarte sensibile la factorii de mediu. Daca respectati cateva reguli de baza, calitatea ingrasamantului nu va fi afectata si depozitarea se va face in conditii de siguranta.
Factori ce pot influenta calitatea ingrasamintelor in timpul depozitarii
Umezeala
Este important sa protejati ingrasamintele impotriva umezelii atat in timpul transportului cat si mai tarziu in timpul depozitarii. Daca ingrasamintele sunt protejate de umezeala, capacitatea de imprastiere a acestora este mentinuta. Prin urmare, este important ca mijloacele de transport sa fie curate si uscate si descarcarea ingrasamintelor sa se faca doar in conditii propice, fara intemperii . Locul de depozitare a ingrasamintelor trebuie sa fie de asemenea curat, uscat si protejat de intemperii.
Acoperiti ingrasamintele depozitate in vrac cu o copertina de plastic sau prelata rezistenta la foc.
Depozitati intotdeauna ingrasamintele intr-un loc uscat si curat. Pentru toate locurile de depozitare ale caror pardoseli nu sunt 100% etanse, LAT Nitogen recomanda utilizarea produsului Absodan sau Terraperl - fosta Terramol - (vanduta de IMERYS Absorbent - fost Damolin) ca strat de etansare. Aplicarea prin imprastiere a 1 - 2 kg din acest material pe m² ajuta la protejarea sacilor contra umezelii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Temperatura si ventilatia
Depozitati ingrasamintele departe de surse de caldura si la temperaturi < 32 ° C. Asigurati un sistem de ventilatie si un spatiu suficient intre acoperis si partea superioara a stivei de ingrasaminte pentru a evita degradarea acestuia din cauza temperaturii ridicate .
In cazul depozitarii in aer liber, se recomanda sa nu expuneti niciodata ingrasamintele ambalate la razele directe ale soarelui, depozitati ingrasamintele intr-un loc umbrit si ventilat. Daca nu exista nici o alternativa, folositi o copertina din plastic mat sau o prelata pentru a proteja ingrasamintele ambalate.
Compatibilitatea ingrasamintelor cu alte substante
Depozitati ingrasamintele pe baza de azot nitric (NAC, COMPLEX) separat fata de uree.
Ingrasamintele trebuie, de asemenea, depozitate separat fata de:
materiale inflamabile, cum ar fi uleiuri, diluanti,combustibili, rumegus, cereale, seminte, fan, paie; saruri metalice ce contin crom, zinc, cupru, nichel si compusi cu cobalt; gaze comprimate; produse fitosanitare:
- Materiale extrem de alcaline, cum ar fi var nestins, ciment si zgura metalica.
- Substante precum acid clorhidric, acid sulfuric, clorura de potasiu, sulfat de amoniu si clorura de sodiu
- Surse directe de caldura, cum ar fi cuptoare, lucrari de sudara si slefuire, lampi, intrerupatoare, cabluri electrice, ansamble masini supraincalzite sau orice sursa care ar putea crea puncte fierbinti sau scantei.
Pentru mai multe informatii accesati site-ul www.lat-nitrogen.com/ro/ro
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura