Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gunoiul de grajd, un ingrasamant universal

gunoiul-de-grajd-un-ingrasamant-universal

Gunoiul de grajd este un ingrasamant complet si complex, ce poate fi folosit pe orice tip de cultura si orice tip de sol. Acest amestec de balegar cu paie si rumegus pentru asternut, contribuie la ameliorarea structurii solului, cresterea continutului in humus si in microorganisme. Prin aplicarea gunoiului de grajd ca ingrasamant se imbunatatesc atat conditiile de crestere si dezvoltare a plantelor, cat si capacitatea plantelor de a retine substante nutritive.


Datorita continutului in substante alcaline a gunoiului de grajd se reduce aciditatea solului.
Compozitia gunoiului de grajd difera in functie de specia de animale de la care provine.
Gunoiul de grajd rezultat de la vite si porci este mult mai sarac in elemente nutritive, decat cel rezultat de la cai si oi.

Cand animalele sunt hranite cu furaje fibroase, dejectiile lor sunt mai sarace in elemente nutritive, decat atunci cand acestea sunt hranite cu fanuri si nutreturi concentrate, caz in care dejectiile lor sunt mai bogate in fosfor, potasiu si azot.Si calitatea asternutului are o influenta asupra compozitiei gunoiului de grajd. Asternutul este, de obicei, format din paie de cereale, si mai rar din rumegus, frunze sau talas. Acesta trebuie sa fie cat se poate de uscat si tocat cat mai marunt, in cazul paielor, pentru a asigura o absorbtie buna a urinei, care determina folosirea unei cantitati mai mici de paie.

Cea mai benefica perioada de a imprastia gunoiul de grajd pe camp este toamna ,cand vremea este mai rece si cerul mai noros, pentru a evita pierderile de azot. Este recomandat ca incorporarea gunoiului de grajd in sol, sa se faca o data cu aratura adanca de toamna, pentru insamantarea de primavara , iar pentru insamnatarea de toamna, incorporarea sa se faca o data cu aratura de vara.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Uniformitatea gunoiului de grajd la aplicare trebuie sa fie mai mare de 75%. Gunoiul de grajd este mai eficient daca se aplica impreuna cu ingrasaminte fosfatice sau saruri potasice. Este de evitat aplicarea acestuia cu uree, clorura de amoniu, calciu sau sodiu.

Gunoiul de grajd nu se aplica in cazul in care solul este inghetat, daca are crapaturi adanci sau i-au fost aplicate lucrari de drenaj in ultimele 12 luni. Adancimea de incorporare depinde de sistemul radicular al plantei, astfel pentru plantele ierboase, cu sistem radicular superficial adancimea este de 15-20 cm, pentru plantele cu un sistem radicular adanc adancimea este de 20-30cm, iar pentru pomi si vita de vie este de 30-40cm.

Dozele recomandate sunt de 10-15 tone la hectar pentru cereale paioase si pentru leguminoase, cum ar fi mazarea, fasolea, soia, 20-25 de tone la hectar pentru porumb, 20-30 de tone la hectar in cazul culturilor tehnice , cum sunt cartofii, sfecla sau canepa, 40-60 de tone la hectar pentru vii si livezi.



Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016