Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Acvacultura: 4 provocari pentru viitor si ce solutii ai la indemana pentru un business de succes

acvacultura-4-provocari-pentru-viitor-si-ce-solutii-ai-la-indemana-pentru-un-business-de-succes

Acvacultura moderna, privita sub toate subramurile sale, trece prin mai multe etape de transformare, insotite de provocari. Din fericire, cercetarile stiintifice si inovatiile tehnologice vin in sprijinul tau.

1.Extinderea infrastructurii

Solutie: investitia in echipamente este inevitabila, pentru a avea un business de succes. Prin urmare, in functie de necesitati, vei avea nevoie de cuve piscicole, hidrobioane, viviere flotabile, alimentatoare de hrana etc., care sa extinda sau sa inlocuiasca infrastructura invechita. De asemenea, facilitatile de procesare, logistica si transport sunt si ele necesare.

2.Imbunatatirea proceselor tehnologice

Procesele tehnologice din acvacultura, de la constructia infrastructurii pana la monitorizarea ei, sunt esentiale pentru a gestiona eficient operatiunile de crestere a pestilor si a altor organisme acvatice. Iata cateva dintre procesele tehnologice vitale pentru a detine o afacere de succes in acest domeniu:
  • implementarea unor sisteme inteligente de recirculare a apei, respectiv a unui sistem de racire;
  • managementul sanatatii speciilor, prin programe tehnologice de gestionare a densitatii, respectiv mentinerea unui mediu igienizat, prin sisteme de filtrare si aerisire;
  • evaluarea calitatii apei si monitorizarea parametrilor apei: temperatura, PH, oxigen dizolvat, nivelul de amoniac etc.


Solutie: integrarea de sisteme electronice pentru automatizare, cum ar fi senzorii de temperatura sau de umplere a bazinelor, care sa ajute la imbunatatirea proceselor tehnologice si asigurarea standardelor de calitate. Astfel, reputatia afacerii tale nu va avea de suferit. 

3.Sisteme inteligente de recirculare a apei

Sistemele inteligente de recirculare a apei, echipate cu filtre performante, reprezinta una dintre cele mai mari provocari ale viitorului. Ele iti ofera posibilitatea de a reutiliza apa in timpul productiei. Prin urmare, nevoia de a salva apa si de a eficientiza consumul de energie ar trebui sa fie o preocupare si pentru afacerea ta.
 
De exemplu, o unitate piscicola traditionala foloseste 30.000 de litri de apa pe kilogram de peste produs, pe cand o unitate piscicola moderna, cu sistem de recirculare a apei, poate folosi doar 3.000 de litri de apa pe kilogram de peste produs.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Totodata, cu un sistem inteligent de recirculare a apei, ai posibilitatea de a controla parametrii acesteia. In cadrul acestor sisteme, se regasesc senzori si unitati de control inteligente, care sa monitorizeze activitatea unor echipamente precum pompele de apa sau suflantele de aer. 
 
Solutie: sistemul de recirculatie in acvacultura (RAS), ca proces tehnologic eficient, economic si sustenabil. Un indicator favorabil RAS este dat de cantitatea de apa necesara pentru fiecare kilogram de hrana. Cu alte cuvinte, vei avea o productie marita, la costuri operationale reduse.

4.Marirea productiei

O cantitate mare de hrana nemancata inseamna atat irosire de resurse financiare, cat si incarcarea in exces a filtrelor de apa.
 
Solutie: optimizarea hranirii cu diete specifice speciei si etapelor de crestere. De asemenea, distributia uniforma a hranei inseamna si o crestere uniforma a speciilor. Randamentul culturilor poate fi imbunatatit prin utilizarea unor sisteme acvatice integrate. De exemplu, pestii, crevetii si molustele se pot adapta in acelasi iaz. Nu in ultimul rand, improvizarea ratei de hranire se poate face si prin monitorizare RAS, respectiv maximizarea elementelor proteice si minimizarea excretiilor de amoniac in apa.
 
In concluzie, infrastructura, procesele tehnologice, sistemele de recirculare a apei si marirea productiei sunt provocarile principale in acvacultura viitorului. Cu fiecare solutie prezentata, poti depasi dificultatile acestei ramure agricole si iti vei conduce businessul spre succes.
 
Sursa foto: Shutterstock
 
 
 
 
 
 


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016