Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prelucrarea laptelui 4.0 - cum te ajuta tehnologia de ultima generatie sa-ti dezvolti un business sustenabil pe termen lung

prelucrarea-laptelui-40-cum-te-ajuta-tehnologia-de-ultima-generatie-sa-ti-dezvolti-un-business-sustenabil-pe-termen-lung

In contextul industriei 4.0, ce inlocuieste procesele conventionale cu procese digitale automatizate, este necesar sa-ti adaptezi fabrica pentru mentinerea calitatii produselor, eficientizarea proceselor de productie, precum si reducerea costurilor operationale. Prin urmare, daca detii o fabrica de lactate, descopera mai jos care sunt tehnologiile de ultima generatie relevante si cum te ajuta ele sa-ti dezvolti un business performant si sustenabil.

Automatizarea colectarii si productiei de lapte

Automatizarea trebuie privita ca o tehnologie inovativa, care te ajuta in colectarea eficienta a laptelui, prelucrare si productie, ambalare si logistica, precum si transport catre furnizorii tai. Asadar, este un instrument tehnologic complex si indispensabil pentru sustenabilitatea unei fabrici de lapte moderne. 


Mai mult, implementarea automatizarii nu inseamna limitarea cunostintelor si secretelor de productie pe care expertii tai le detin, ci este o cheie a succesului pentru a asigura o calitate constanta a produselor. 


Prin urmare, un sistem mecanizat de extragere a laptelui de la vaci asigura eficientizarea colectarii. Mulsul traditional, cu personal uman, inseamna mult timp pierdut, respectiv un randament scazut comparativ cu mulsul mecanizat. In plus, vei reduce riscurile de contaminare bacteriana, ce iti poate afecta productia de lapte si de produse asociate. 


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pentru supravegherea si controlul calitatii laptelui, solutia inovativa este sa integrezi camere 3D in sistemele mecanizate de extragere a laptelui, dar si pe linia de ambalare sau operatiunile de logistica din depozit. De exemplu, senzorii tridimensionali pot determina integralitatea, volumul sau sortarea produselor lactate.  


Totodata, camere 2D/3D se pot integra si in sistemele de asistenta pentru sarcinile manuale necesare in procesul de productie sau logistica. Ele vin in ajutorul personalului, prin detectarea si corectarea pozitiei mainilor in procesele de manipulare. 

Monitorizarea instalatiei prin senzori inteligenti

Instalatia de productie a laptelui si a produselor asociate, asa cum este branza sau iaurtul, poate fi controlata cu precizie cu ajutorul senzorilor inteligenti. 


De exemplu, prin intermediul senzorilor de presiune vei putea monitoriza conditiile de presiune din schimbatorul de caldura. In cazul unor fisuri in aceasta componenta tehnica, se impiedica infiltrarea agentilor straini in procesul sensibil de productie a laptelui si a produselor lactate. Totodata, senzorii pot fi ajustati si reinitiati din controler, in situatia in care schimbatorul de caldura prezinta depuneri si exista fluctuatii de presiune in instalatie. 


Acesti senzori sunt proiectati sa fie utilizati fara intretinere, avand o celula ceramica extrem de rezistenta, cu standarde si certificate care confirma faptul ca pot fi folositi in procesele igienice dintr-o fabrica de lapte. 


Comunicarea digitala a senzorilor de presiune se realizeaza printr-o conexiune IO-Link. Este un standard international care monitorizeaza datele si le transmite in software-ul ERP. Aceasta conexiune inovativa are capabilitatea de a transmite, fara erori, valorile masurate de senzori, avand posibilitatea de a avea acces de la distanta la parametrii de functionare. 


Alti senzori inteligenti, care ofera fiabilitate maxima si asigura calitatea productiei de lapte, sunt senzorii de debit, senzorii de nivel sau senzorii de temperatura. 

Analiza datelor pentru imbunatatirea proceselor tehnologice

Nu in ultimul rand, o fabrica inteligenta si sustenabila are nevoie de analiza datelor furnizate de tehnologiile implementate. In acest mod, vei putea identifica modele, tendinte si anomalii in etapele de prelucrare a laptelui. 


De exemplu, poti analiza compozitia laptelui ( proteine, lactoza etc.) sau calitatea produsului finit (aciditate, grasime etc.). Totodata, vei putea depista punctele slabe ale productiei, asa cum pot fi timpii morti sau consumul anormal de resurse.  


Prin urmare, datele sunt esentiale si te vor ajuta sa optimizezi procesele, sa imbunatatesti calitatea si sa reduci costurile sau pierderile. 


Prelucrarea laptelui 4.0 reprezinta un set de tehnologii si practici inovative care iti transforma businessul intr-unul sustenabil. In concluzie, adapteaza-te schimbarilor si tendintelor tehnologice pentru a ramane sus in clasamentul competitivitatii. 


Sursa foto: Shutterstock
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016