Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Stropirea pomilor la inceputul primaverii - 3 aspecte-cheie de avut in vedere

stropirea-pomilor-la-inceputul-primaverii-3-aspecte-cheie-de-avut-in-vedere

Respectarea calendarului de stropire a pomilor fructiferi este cruciala pentru o productie sanatoasa si calitativa. Totusi, o abordare corecta a acestui proces necesita luarea in considerare a mai multor aspecte-cheie, de la speciile de pomi cultivate si pana la momentul optim pentru stropiri.

Descopera in cele ce urmeaza tot ce trebuie sa stii despre stropirea pomilor la inceputul primaverii.

1. Aplica stropirile in functie de specia cultivata
 
Fiecare specie este caracterizata de anumite vulnerabilitati in fata unor boli. De aceea, stropirile la pomi fructiferi primavara trebuie efectuate in functie de specia cultivata.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
De exemplu, gutuii, marul si parul prezinta o sensibilitate ridicata in fata focului bacterian al rozaceelor care rezista iarna in ulceratiile dezvoltate din contaminari tardive. Cea mai vulnerabila perioada pentru aceste specii, in ceea ce priveste atacul focului bacterian al rozaceelor, este primavara devreme. De aceea stropirile din aceasta perioada sunt foarte importante pentru preventie si control. 
 
 
In ceea ce priveste culturiile de cais, visin, cires si prun, acestea sunt vulnerabile primavara devreme in perioada infloritului in fata moniliozei florilor care este considerata una dintre cele mai pagubitoare boli ale pomilor fructiferi. Pentru a evita periclitarea culturii, foloseste un fungicid inovator, cum este Signum® – un produs cu un spectru de combatere neobisnuit de larg impotriva patogenilor. In plus, gratie tehnologiei AgCelence®, produsul Signum® contribuie si la imbunatatirea calitatii productiei, ajutandu-te astfel sa obtii randamentul dorit in fiecare sezon.
 
2. Tine cont de momentul optim pentru stropiri
 
In perioada de inceput a primaverii exista mai multe momente optime pentru stropirea pomilor, in functie de stadiul lor de dezvoltare si de conditiile meteorologice. Pe langa stropirea aplicata la final de februarie sau la inceputul lunii martie - cand pomii sunt tocmai inainte de dezmugurit , care asigura un bun start al plantatiei si combate paduchele de San Jose, ouale de afide sau acarienii, mai exista si alte momente potrivite pentru aceasta activitate.
 
De exemplu , in perioada de sfarsit de martie inceput deaprilie - dupa ce  pomi au inceput desmuguritul si se constata aparitia primelor frunzulitese poate realiza o stropire cu scopul de a combate ciuruirea bacteriana si micotica, moniliozele si si alte boli cum ar fi rapanul sau fainare - in functie de pomi . Ulterior, cand livada este la buton alb, chiar  inainte de inflorit , se mai poate aplica o stropire cu acelasi scop, pentru a asigura o productie sanatoasa, ferita de boli.

3. Realizeaza stropirile in perioadele cele mai critice din primavara
 
Pentru obtinerea de productii mari atat cantitative si calitative este necesara protectia recoltei in cele mai critice perioade si aceasta este perioadele de inainte si dupa inflorire precum si perioada imediat urmatoare, de inceput crestere a fructelor. Acorda o atentie deosebita acestor perioade pentru a asigura cea mai buna protectie a plantatiilor.   Astfel, pomii au mediul propice pentru o dezvoltare sanatoasa si recolte de calitate.
 
Concluzionand, alegerea momentului potrivit pentru stropiri, selectarea produselor adecvate si adaptarea tratamentelor in functie de specii sunt aspecte-cheie de avut in vedere pentru obtinerea rezultatelor dorite. Prin intelegerea si aplicarea lor, poti contribui la cresterea si prosperitatea livezilor de meri, asigurandu-te ca pomii vor oferi recolte bogate si sanatoase in fiecare sezon.
 
Sursa foto: Shutterstock
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016