Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste 9.500 de fermieri au primit sprijin in cadrul programului pentru tomate

peste-9500-de-fermieri-au-primit-sprijin-in-cadrul-programului-pentru-tomate

Potrivit sefului MADR, astfel de programe vor fi extinse si catre alte produse deficitare identificate in balanta comerciala, insa acest lucru nu se va intampla din 2018, pentru ca atunci va intra programul privind sustinerea suinelor.


Petre Daea a anuntat la inceputul acestei saptamani ca peste 9.500 de producatori s-au inscris in acest an in programul de tomate lansat de Ministerul Agriculturii, iar rezultatele se vor vedea in timp si in balanta comerciala a acestui produs.
 
„Nu ne asteptam la un rezultat atat de bun, dar pentru ca multi producatori de legume au vazut ca au primit banii in primul ciclu au creat spatii noi si asteptam ca in lunile urmatoare sa vedem tomatele pe piata. Programul are doua etape legate de ciclul de productie, primul s-a incheiat si 4.378 de producatori care s-au inscris in program au cultivat, au produs, au vandut, au desfiintat cultura si au incasat si banii in momentul in care au putut aduce la minister deconturile pentru cantitatea de 2.000 de kilograme pe care trebuia obligatoriu sa o vanda ca sa beneficieze de subventii. Ciclul II inseamna producerea de tomate in perioada octombrie, noiembrie si decembrie si in acest ciclu s-au inscris si au plantat si acum valorifica produsele mai mult de 4.000 de legumicultori. O parte au vandut cantitatea de 2.000 de kilograme, iar 33 de producatori au depus deja deconturile, urmand ca si ceilalti sa o faca ca sa isi ia banii”, a precizat Daea.
 
Acesta a explicat ca programul de tomate s-a constituit foarte greu, „chiar mult prea greu stiind ca in tara ai specialisti in domeniu”, insa multi dintre acestia „erau in afara realitatii”.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Una vorbeai cu ei cand stabileai programul si alta se realiza in spate, pentru ca oboseala hartiei si a analizelor fara un rezultat practic, din nefericire, pe multi i-au scos in afara realitatii. Concret, nu ma asteptam ca unii specialisti, nu toti, sa nu aiba incredere in acest program si in discutiile pe care le-am avut cautau tot felul de explicatii tehnice, dar care erau de fapt teoretice, si de aceea a fost plecatul meu in plina iarna la legumicultori, pentru a implementa acest program”, a spus ministrul.
 
In opinia acestuia, producatorii care s-au inscris in program nu au primit niciun leu inainte, au fost determinati de garantia ca vor avea sprijinul financiar prevazut daca vor realiza productia si o vor valorifica.
 
„Acesti oameni care s-au inscris in program au fost determinati doar cu entuziasm. Nu le-am dat nimic, nu au primit niciun leu, doar garantia ca le vom da banii la timp daca vor realiza acea productie si o vor valorifica. Lucru care s-a si intamplat. La anul sigur vor fi mai multi si se va vedea in timp si in balanta comerciala a acestui produs”, a mai precizat seful MADR. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016