Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seceta va diminua cu pana la 40 la suta productia de proumb pe acest an

seceta-va-diminua-cu-pana-la-40-la-suta-productia-de-proumb-pe-acest-an

Oficialii din MADR spun ca la acest moment a fost recoltata 98 la suta din suprafat totala cultivata, iar cantitatea totala obtinuta este de aproape 7 milioane de tone.


Efectele secetei din acest an se resimt la acest moment si in ceea ce priveste productia de porumb, care va fi cu mult inferioara celei obtinute anul trecut. Astfel, daca anul trecut s-a inregistrat la nivel national o productie de peste 11 milioane de tone de porumb, anul aceste abia daca se vor recolta 7 milioane de tone.
 
Oficialii din MADR spun ca la acest moment este recoltata 98 la suta din spurafata totala cultivata si ca productie este de 6,97 de milioane de tone, ceea ce inseamna o scadere cu 35-40 la suta fata de productiia de anul trecut.
 
Potrivit datelor MADR, din cele 2,417 milioane hectare insamantate cu porumb pentru consum au fost recoltate pana la 10 noiembrie 2,379 milioane hectare recolta obtinuta fiind de 6,922 milioane tone porumb boabe, cu o medie de 2,9 tone la hectar. La aceasta cantitate se mai adauga inca 54.701 tone de porumb boabe obtinut de pe 17.168 hectare insamantate pentru samanta. Pe aceasta suprafata, media la hectar a fost usor mai ridicata, de 3,1 tone. Necesarul intern al Romaniei de porumb boabe se ridica la 4,5 milioane de tone.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Conform unui raport al Comisiei Europene, productia de cereale a Romaniei va scadea cu 25,8% in 2015 fata de anul trecut, mai mult decat estimau specialistii in luna aprilie, Romania aflandu-se in topul celor mai mari perdanti din acest an, cu o productie de cereale de numai 16,6 milioane de tone.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016