Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Specialistii recomanda samanta tratata cu insecto-fungicide

specialistii-recomanda-samanta-tratata-cu-insecto-fungicide

Protejarea culturilor de cereale de toamna impotriva unor agenti de daunare care se transmit prin samanta si sol (maluri, fuzarioze, taciuni, helminthosporioze, viermi sarma, gandac ghebos) presupune utilizarea unui sistem de masuri de prevenire si combatere integrata, in cadrul careia alaturi de unele masuri agrofitotehnice se impune tratamentul chimic al semintelor inainte de semanat, informeaza buletinul Directiei Agricole Mures.


Pentru tratament, Unitatea Fitosanitara Mures recomanda utilizarea produselor omologate oferite spre vanzare de societatile comerciale autorizate.

Modul de aplicare a tratamentelor la seminte este diferentiat, in functie de starea fitosanitara a semintelor, de rezerva de boli si daunatori in solele care se vor insaminta si de modul de conditionare al produsului utilizat.

In solele unde plantele premergatoare au fost cereale paioase sau exista infestari cu daunatori de sol, se recomanda pentru tratament un insectofungicid care combate concomitent bolile transmisibile prin samanta si daunatorii de sol ca: AUSTRAL PLUS - 5 l/t (grau,orz) sau NUPRID MAX AL 222 FS - 2,5 l/t (grau,orz,orzoaica) sau TONIC PLUS - 2,5 l/t (grau) sau YUNTA QUATTRO 373,4 FS - 1,6 l/ t (grau, orz) sau YUNTA 246 FS - 2,25 l/t (grau,orz) (toate Xi -Xn) sau alte insectofungicide omologate.

Insecticide pentru tratarea semintelor destinate semanatului impotriva daunatorilor de sol: PICUS 600 FS - 1,0 l/t (grau,orz,orzoaica) sau GAUCHO 600 FS - 0,6 l/t (grau,orz) sau NUPRID AL 600 FS - 1,0 l/t (grau,orz,orzoaica) sau TONIC 20 CS - 1-1,05 l/t (grau,orz) sau SIGNAL - 2,5l/t (grau,orz) sau CRUISER 350 FS - 1,5 l/t (grau,orz) sau SEEDOPRID 600 FS- 1,0 l/t (grau,orz,orzoaica).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Produsele GAUCHO 600 FS, CRUISER 350 FS, YUNTA 246 FS, previn si atacul de afide si cicade care sunt vectori transmitatori ai virozelor la cereale.

in solele unde planta premergatoare este alta decit cereale paioase si nu exista infestare cu viermi sarma sau larve ale gandacului ghebos, se poate folosi pentru tratament un fungicid (numai pentru combaterea bolilor) dupa cum urmeaza: DIVIDEND STAR 036 FS - 1- l/t (grau) si 1,5 l/t (orz,orzoaica) sau BIOSILD TOP - 1,0 l/t (grau) sau VINCIT F- 1,5 l/t sau VINCIT NOVA - 1,0 l/t (grau,orz) sau LAMARDOR 400 FS -0,15 l/t (grau,orz) sau VITAVAX 200 FF - 2,5 l/t (grau) si 3,0 l/t (orz) sau ORIUS 6 FS - 0,5 l/t (grau,orz) sau ORIUS 2 WS - 1,5 kg/t (grau,orz) sau RAXIL 060 FS -0,5 l/t (grau,orz) sau SEMNAL 500 FS - 2,5 l/t (grau) sau AMIRAL HOBY 3 FS - 1,0 l/t sau (grau,orz, orzoaica) sau SAVAGE 5 FS -1,5 l/t (grau,orz) sau FORTRAL 2WS - 1,5 kg/t (grau,orz) sau alte fungicide omologate - (toate X n - X i).

Pesticidele conditionate sub forma de prafuri (PTS, PSU, PUS, VS, DS) sau granule (WG, DG, GD) se aplica prin tratare uscata ( prafuire) sau semiumeda ( umectarea semintelor inainte de prafuire cu 8- 10 lt/t apa). Pesticidele conditionate sub forma de lichid ( LS, SC, SP) sau flowbel (FF, FS) se aplica prin tratare umeda (adaugandu-se si 6- 8 lt/t apa pentru o mai buna acoperire a semintelor).

ATENTIE ! Masinile de tratat seminte trebuie sa fie bine reglate pentru a nu subdoza sau supradoza produsul, cand pot apare fenomene de ineficacitate sau fitotoxicitate.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.38 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016