Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVSA: Fermierii din Consiliul Consultativ au respins vaccinarea importriva bolii limbii albastre

ansvsa-fermierii-din-consiliul-consultativ-au-respins-vaccinarea-importriva-bolii-limbii-albastre

Crescatorii de animale isi mentin astfel pozitia anuntata anterior, opunandu-se vaccinarii obligatorii impotriva acestei boli, vaccinare pe care o considera inutila.


Zilele trecute a avut loc o sedinta a Consiliului Consultativ al ANSVSA, in cadrul careia, cel mai fierbinte subiect dezbatut l-a constituit cel referitor la vaccinarera animalelor impotriva bolii limbii albastre.
 
Cu aceasta ocazie, fermierii care fac parte din Consiliul consultativ si care reprezinta interesele crescatorilor de animale au tinut sa isi exprime dezacordul fata de masura obligativitatii vaccinarii animalelor impotriva acestei boli, sustinand varianta alternativa a vaccinarii voluntare.
 
Se pare insa ca in urma acestor discutii nu s-a ajuns inca la o concluzie finala, in conditiile in care ANSVSA a propus deja un proiect de hotarare de Guvern in care stabileste conditiile si costurile acestui program de vaccinare obligatorie, care ar urma sa fie demarat din anul 2016.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Proiectul este sustinut de presedintele ANSVSA, Dumitru Baiculescu, iar la finalul discutiilor avute cu reprezentantii fermierilor din consiliul consultativ, acesta nu a dat de inteles ca ar fi dispussa accepte varianta popusa de crescatorii de animale.
 
Dragos Cojocaru, reprezentantul sindicatului Crescatorilor de Ovine a fost prezent la intalnire si spune ca cele mai  aprinse discutii au fost cele referitoare la costul testarii animalelor pentru a determina daca au fost sau nu vaccinate.
„Costul unei astfel de testari se ridica la 50 de euro pe cap de animal. Este de 10 ori mai mult decat costul vaccinului impotriva bluetongue care a fost evaluat la 5 euro. Costul vaccinului este acoperit din fonduri europene si de la bugetul de stat, iar costul testarii e suportat de fermier. Nu-i corect! Este o modalitate ca medicii concesionari sa aiba niste venituri suplimentare”, a declarat Dragos Cojocaru, care sustine si ca  prin hotararea de Guvern pregatita, ANSVSA ar intentiona sa nu mai permita exportarea animalelor daca acestea nu sunt vaccinate.
 
La randul sau Florentin Brecu, directorul federatiei Pro Agro, spune ca „asa dupa cum au decurs discutiile, se pare, ca mai este o problema. Nu pot fi vaccinate animalele gestante pentru ca le-ar afecta acest vaccin. Apoi, s-a discutat mult problema costului testarii animalelor”.
 
Potrivit proiectului de hotarare care urmeaza sa fie discutat in sedinta de Guvern, vor fi vaccinate peste 2,5 milioane de bovine şi bubaline şi mai mult de 14,6 milioane de ovine şi caprine. Programul va dura trei ani, fiind deja transmis Comisiei Europene pentru aprobare la inceputul lunii noiembrie 2014.
 
Costurile lui  se ridica, potrivit ANSVSA, la peste 61,124 mil. euro, din care Comisia Europeana a alocat Romaniei 10,267 mil. euro, reprezentand costurile de achizitionare ale vaccinului. Manopera va fi suportata de la bugetul de stat.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016